Rejseblog: En vidunderlig aften i Can Tho, Vietnam

Fornyelig kunne jeg mærke, at der var gået lidt for meget hverdag i den her i Can Tho. Min dag bestod simpelthen i at jeg tog tidligt på uni, var der i 8 timer, tog hjem, købte noget aftensmad og så Netflix. Jeg synes hurtigt, at det kan blive dræbende, hvis dagene så lidt for ens ud, så jeg besluttede mig for at udforske lidt mere af Can Tho.

Nye områder i Can Tho

Jeg har efterhånden set rigtig meget af Can Tho! Men jeg cykler altid den samme vej til og fra uni, da der er mindre trafik på de små gyder som jeg cykler i og så kommer jeg forbi det lokale liv. Men denne dag besluttede jeg mig for at tage en anden vej, dog uden helt at vide, om den egentlig ville føre mig til mit hotel.

Det var en god beslutning. Jeg kom hurtigt til en af byens mange floder og pludselig blev trafikken meget mindre på trods af den ellers rimelig store vej.

Læs også: De flydende markeder i Can Tho

lokalt marked i Can Tho

Mange lokale grinte, pegede og hilste på mig, da jeg kom forbi på min cykel. Der kom tydeligvis ikke mange turister forbi dette område. En flok lokale mænd kunne ikke lade vær med at udbryde: “Argh”, da en motorcykel pludselig kom ud fra en sidevej få centimeter foran mig, men de nikkede også anerkendende, da jeg lige netop undgik at støde ind i den.

Efter at have kørt langs floden endte jeg pludselig i turistområdet og jeg besluttede mig for at lægge min computer på hotellet inden jeg drog ud på flere opdagelser i byen.

lokale oplevelser i Can Tho

Derud hvor turisterne ikke kommer

Jeg cyklede ud af en af Can Thos mange store veje og forsatte væk fra de områder, som jeg ellers selv har besøgt. Jeg havde hørt rygter om, at der skulle være en strand tæt på byen, så det skulle da undersøges!

Jeg forsatte over en bro og fik øje på et lokalt marked, hvor de solgte fisk og grøntsager. Mange lokale kiggede forbløffet op, da jeg gik blandt de mange boder, men derudover blev jeg kun mødt med store smil. Bag markedet var der en skøn udsigt over en af byens floder og larmen fra trafikken var forsvundet. Skønt!

Læs også: Sådan er det at flytte til Can Tho, Vietnam

skjulte skatte i Can Tho

Når man pludselig bliver den lokale attraktion…

Jeg forsatte mod vandet og ankom til en stor plads. Her virkede de lokale til at være endnu mere overrasket over at se en blegfis som mig! Jeg gik hen til vandet og der gik cirka 10 sekunder, før jeg var omringet af en flok fnisende teenagere, som udspurgte mig alt hvad de kunne på deres spartanske engelske. Til sidst spurgte de om lov til at tage et billede med mig, hvilket de selvfølgelig fik lov til, da de havde klaret deres “mission” skyndte de sig at smutte igen.

_MG_7333
drager i Can Tho

Pladsen var fuld af liv. Små børn kørte rundt på elektriske minibiler, en flok lokale solgte alt fra farvestrålende drager til popcorn og candy floss. Himlen var fyldt med de farvestrålende drager – nogle lignede fisk, andre fugle og selvfølgelig kunne man også finde Hallo Kitty og Dragon Ball X – det er jo Asien.

Læs også: Hvordan går det så i Vietnam?

solnedgang i Can Tho

Solen begyndte at gå ned bag rækken af træer og jeg følte mig utrolig lykkelig. Efter at have nydt den lille plads gik jeg langs vandet og tilbage mod turistcentrum. Solen forvandlede himlen til en palet af farver. Jeg købte lidt aftensmad og tog tilbage på hotellet, hvor jeg gik træt, men glad i seng. Nogen gange er små oplevelser nogle af de bedste. Denne havde i hvert fald givet mig fornyet energi.

Læs også: Farvel Vietnam – en status på den sidste måned i landet

Tine

View posts by Tine

Siden jeg var barn har jeg drømt om at tage ud og rejse. I år 2011 tog jeg for første gang afsted på en længere rejse. Det endte med at blive seks måneders solorejse og siden har jeg blot forsat med at rejse. Jeg elsker kultur, at se steder som jeg ikke har set før og mødet med de lokale. Jeg rejser sjældent med en guidebog eller kort, da jeg er ret god til at finde vej og elsker at gå på opdagelse. Til gengæld er også jeg utrolig god til at miste mine ting og burde snart indberegne erstatning for mistede ting i mine budgetter….

Tak fordi du læser med!

4 Comments

  1. Det lyder som en rigtig god udflugt – det er altid sjovt at gå udenfor de traditionelle turiststeder.

    1. Det var det bestemt også! Det er det nemlig. Jeg synes oftest at det er der man får de lidt skæve og anderledes oplevelser 🙂

    1. Det er det helt bestemt! Og så elsker jeg jo bare at møde de lokale og snakke lidt med dem. Det fik jeg i den grad mulighed for 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>