Visum til lande i Sydøstasien

Alt det der med visum kan være lidt svært, at overskue, specielt hvis man rejser til flere lande på samme tur! Jeg har flere gange rejst i Sydøstasien og har været i de fleste lande i regionen. Jeg har her samlet en oversigt med alt du behøver at vide om visum til lande i Sydøstasien for at hjælpe dig til at få en lettere rejse. Jeg vil prøve, at holde listen opdateret løbende, men for nyeste information, så læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside.

OBS: Udover visum, så kræver mange lande, at dit pas er gældende 6 måneder udover din forventet hjemrejse og mange kræver en returbillet, fx Vietnam, men de kræver sjældent at se den.

OBS: Disse regler kan hele tiden ændre sig, så tjek en ekstra gang på um og skriv evt hertil, hvis der er sket ændringer.

God rejse!

 Pris Hvor lang tid gælder et normalt turistvisum? Søges på forhånd eller opnås ved grænsen? Hvor kan der søges?
Brunei Gratis 14 dage Grænsen
Cambodja 30 dollars + pasbillede (eller 1-2 dollars) En måned, kan forlænges Grænsen, men det kan også søges på forhånd her. Det er dog lidt dyrere at søge online (35 dollars)
Filippinerne  Gratis, dog koster det penge når du skal flyve fra lufthavnen 30 dage Grænsen
Indonesien Gratis, gælder dog kun hvis du ankommer til bestemte steder

OBS vælger du det gratis visum kan det ikke forlænges

En måned Grænsen Se listen i bunden af denne side hvor du kan få det gratis visum
Laos 35 dollars + pasbillede (eller 1-2 dollar) En måned, kan forlænges Grænsen
Malaysia Gratis 90 dage Grænsen
Myanmar 35 dollars + 2 pasfotos (et indskannet,  hvis du søger online) En måned På forhånd Ved en ambassade eller her
Singapore Gratis 90 dage Grænsen
Thailand Gratis 15 dage, hvis du rejser over land

En måned, hvis du flyver ind

For længere ophold kræver det visum

Grænsen
Vietnam Gratis/Fra 35 dollars Gratis hvis du er i landet op til 15 dage (dette kan dog forlænges for cirka 40 dollars) – kræver en billet ud af landet

Længere periode koster fra cirka 35 dollars (det afhænger af hvor du ansøger og hvor hurtigt det skal laves)+ et pasbillede, alt efter hvor du søger om det

E-visum koster dog fra 43 dollars (fra 18 online og 25 i lufthavnen), men det kræver at du flyver til Vietnam

Grænsen for ophold op til 15 dage

På forhånd for længere ophold

Grænsen, hvis rejsen er max 15 dage

På den nærmeste ambassade eller konsulat (du behøver ikke søge i Danmark)

Flyver du ind kan du søge om et e-visum her

Østtimor Vist 35 dollars En måned Ved grænsen, hvis man flyver eller sejler dertil

På forhånd, hvis man rejser over land

*Opdateret januar 2016

Tine

Siden jeg var barn har jeg drømt om at tage ud og rejse. I år 2011 tog jeg for første gang afsted på en længere rejse. Det endte med at blive seks måneders solorejse og siden har jeg blot forsat med at rejse. Jeg elsker kultur, at se steder som jeg ikke har set før og mødet med de lokale. Jeg rejser sjældent med en guidebog eller kort, da jeg er ret god til at finde vej og elsker at gå på opdagelse. Til gengæld er også jeg utrolig god til at miste mine ting og burde snart indberegne erstatning for mistede ting i mine budgetter....

Tak fordi du læser med!

22 Comments

  1. Dejligt overskuelig oversigt, Tine. Den er medvirkende til at afmystificere visum søgningen og giver et godt indblik i, at det egentlig ikke er så besværligt som man kunne frygte 🙂

    1. Mange tak. Det var lige netop det jeg haabede paa! Det er ikke saa svaert, men for mange virker det vist lidt uoverskueligt. Saa jeg haaber, at dette hjaelper. Kommer nok ogsaa til at lave overblik til andre dele af verden 🙂

  2. Spørgsmål,

    fx. Laos:
    35 dollars + pasbillede (eller 1 dollar)

    Skal man betale 35 USD og give dem et passbillede

    eller

    give dem 35 USD og 1 USD og ikke noget passbillede?

    Hvorfor denne ene dollar? (bestikkelse?)

    Hvad skal de bruge passbillede til?

    Olaf

    1. Ja, det er helt rigtig forstået – et pasbillede eller 1-2 dollars + de 35 dollars. Nej, det er ikke bestikkelse, den er den afgift eller “bøde” som du skal betale for ikke at have et pasbillede med 🙂 Jeg ved ikke hvad de skal bruge det til for de tager ikke et billede af dig, hvis du ikke har et med. De sætter bare ens billede fast på ansøgningen og det er så det…ja, det giver ikke helt mening, men sådan er det bare 🙂 Jeg har skrevet 1-2 dollars fordi jeg ikke helt kan huske om det var det ene eller det andet (jeg havde pasbilleder med) 🙂 Jeg håber at det var svar nok. God rejse!

  3. Hej Tine
    Jeg tillader mig lat skrive til dig angående et spørgsmål omkring booking af bus og bestilling af visum på min kommende rejse.
    Jeg skal rejse Danmark > Vietnam > Cambodia > Thailand > Danmark, og jeg skal have skal have søgt Visum på forhånd til Vietnam. Jeg tænker at booke en busbillet fra Vietnam til Cambodia hjemmefra (så jeg har en billet ud af landet og dermed kan søge visum til Vietnam).
    Men hvis jeg booker sådan en bustur, skal jeg så have visum til Cambodia på forhånd også? Jeg tænker om bussen holder ved grænsen og gør det muligt for passagerer at ordne visum der?

    Håber du kan hjælpe mig med svar 🙂

    1. Hej Anne

      Jamen, du skal være mere end velkommen! Jeg hjælper meget gerne. Det er blandt andet derfor at jeg har oprettet en blog, så kommer du på flere spørgsmål, så skriv endelig 🙂

      Det lyder som en fin plan. Du kan booke billetter her: http://www.catmekongexpress.com hvis du ikke lige har styr på bussen. Det skulle koste $13 🙂 Jeg går ud fra at du vil søge vietnamesisk visum online?

      Du behøver ikke bestille visum i forvejen, for busserne stopper altid ved grænsen. De er jo vant til at folk skal have visum osv, så de kører først når alle er ombord igen 🙂

      God tur!

  4. Hej Tine!

    Super fedt opslag som er nemt og overskueligt i modsætning til ambassadernes hjemmesider 🙂

    Et kort spørgsmål, en veninde og jeg skal til Januar rejse rundt i sydøstasien deriblandt Thailand, hvor man modtager et visum på 30 dage ved indrejsen. Er det 30 dage fra den dag man rejser ind i landet? Vi har planlagt vores rejse således at vi rejser fra Indonesien d. 29 januar og ville rejse ud af landet og videre d. 28 februar. Hvis man tager indrejsedatoen med har vi kun visum til d. 27 som ville ændre en del på vores planer på trods at det kun gælder 1 dag. Har vi forstået det forkert eller er indrejsedatoen med i de 30 dage?

    1. Hej Jeannette
      Mange tak, jeg er glad for at du kan bruge den 🙂
      Ja, det er inklusiv ankomstdagen, så I skal ud af landet d. 27.
      Altså I kan søge om at forlænge jeres visum ellers koster det 500 baht i bøde pr ekstra dag I bliver i landet udover det I har visum til.
      Det ville jeg dog ikke helt turde, da man bryder loven og de vist slår hårdere ned på folk som lige netop laver denne lovovertrædelse…Så jeg vil ikke anbefale det, selvom sandsynligheden for at I får mere end en bøde er meget lav 🙂
      Jeg håber at I finder ud af det.
      Rigtig god rejse!

  5. Hej Tine 🙂

    Min veninde og jeg rejser til her vietnam d. 26 juli og faldt over din blog da jeg søgte rundt for at se hvad folk havde gjort med visum til Vietnam.

    Vi har selv kigget på efter visum on arrival, men kan se at de ikke anbefaler det på den vietnamesiske ambassade hjemmeside. Derfor er vi meget interesseret i af høre om dine erfaringer. Har du brugt visum on arrival eller fået lavet et inden afrejse?

    Mange tak for en spændende og meget imponerende rejse blog!!

    1. Hej Nikoline

      Jeg fik det lavet på forhånd, da jeg ikke fløj ind i landet, men tog en bus. Derfor kunne jeg ikke få det på arrival, men skal I flyve ind i landet. Så anbefaler jeg klart at I tager et on arrival visa, det er det billigste og jeg kender flere, som har brugt det uden problemer 🙂

      Tusind tak! Det betyder meget! Jeg håber at I får en rigtig god tur til Vietnam 🙂

  6. Hej Tine 🙂

    Først vil jeg takke dig for at have lavet en så god side, med så mange tips til ens Backpackertur!

    Min kæreste og jeg skal på vores første tur med rygsæk og vi har planlagt at være væk 6 måneder.
    Vi starter med at flyve til Nepal være der ca. 45 dage så videre til Thailand og være der i 60 dage så videre af flodvejen til Laos, Cambodja også komme ind i Vietnam af landevejen. I alle lande vil vi være der under 30 dage. Derefter flyver vi til New Zealand og er ca. 20 dage.

    Så mit spørgsmål er om jeg har forstået Visum reglerne korrekt.

    I Nepal skal vi søge om visum i Danmark på deres ambassade inden afrejse.

    I Thailand får man 30 dage ved indrejse med fly og det kan så forlænges i Thailand mod et gebyr.

    I Laos og Cambodija får man visum ved grænsen mod et gebyr. Husk pasfoto.
    I Vietnam kan man søge om extra dage ud over de 15 dage, i Vietnam mod et gebyr. Husk pasfoto.
    I New Zealand får man visum ved indrejse.

    Har jeg fanget reglerne korrekt eller er der noget jeg har misset eller du vil råde os til at gøre anderledes?

    Mvh.
    Carsten

    1. Hej Carsten

      Tusind tak for de søde ord. Jeg er glad for at høre, at I kan bruge min side! 🙂

      Det lyder som en fed tur!

      Der er lidt at spare på visummet til Nepal, hvis I får det on arrival (omkring 80 kroner), men til gengæld, så risikerer I også at de laver en fejl, så I ikke har visum til den fulde tid I er i Nepal. Så hvis det var mig, så ville jeg få det lavet i Danmark, som du også selv skriver 🙂

      Ja, det er alt sammen korrekt. I Thailand vil du få 30 dage og kan yderligere forlænge det i landet, det ved jeg ikke hvad koster…

      Jep, Laos og Cambodja har du helt styr på og hvis du ikke lige har et pasfoto, så kan du også betale dig fra det. Det koster 1 eller 2 dollars, kan ikke lige huske det 🙂

      Ja, i Vietnam kan du forlænge dit visum som alle andre steder, men ved I at I skal være i landet mere end 15 dage, så ville jeg søge om et visum før jeg rejste ind i landet ellers risikerer I at de ikke vil lade jer ind, fordi I ikke har bevis for at I forlader det indenfor 15 dage. Det er dog sjældent at de spørger. I kan søge visum i Vientiane, Luang Prabang, Siem Reap eller Phnom Penh, så hvis I alligevel skal tilbringe nogle dage i en af byerne. I skal dog være opmærksomme på, at I skal skrive dato på for hvornår I vil rejse ind i Vietnam og det er for den dato I har visum (I må godt rejse ind derefter, men ikke før), så jeg vil anbefale at I ansøger om visum i Cambodja, hvis det er landet I besøger inden Vietnam 🙂 De kræver også et pasfoto.

      Ja, i New Zealand får I 90 dage gratis ved indrejse 🙂

      Jeg håber, at I kunne bruge mine svar og I skal være mere end velkommen til at skrive, hvis I har flere spørgsmål 🙂 Ellers god rejse,
      Tine

  7. Hej
    Jeg har lige et spørgsmål.
    Nogen lande kræver bevis for, at du rejser ud igen. Hvordan beviser du det, hvis du ikke ved hvor du vil hen næste gang eller måske bare finder en lokal bus at krydse grænsen med, når du synes du vil videre?
    Mvh Rikke

    1. Hej Rikke
      Jeg er faktisk aldrig blevet spurgt om at skulle bevise det. Hvis du har en returbillet, så er det også bevis nok. Jeg har faktisk kun hørt om nogen som skulle bevise at de havde en billet ud da de ville have det 15 dage gratis visum til Vietnam i lufthavnen, men jeg kender også mange som er kommet i gennem og har fået det uden at skulle vise noget 🙂 Jeg synes ikke, at det er noget som du behøver at bekymre dig om 🙂

  8. Hej 🙂 jeg er pt i Phnom Pehn og har bestilt bus til ho chi mihn city i Vietnam til den 21 oktober.

    Vi skal kun være i Vietnam i 14 dage og behøver dermed ikke visum? Er dette korrekt ? Og er der nogen der ved om vi kan tage med bussen uden at have visum? Får vi bare et stempel ved grænsen?

    Vh
    Charlotte

    1. Hej Charlotte
      Det er helt korrekt, at I får 14 dages gratis visum ved grænsen. Dog så skal I faktisk kunne bevise at I forlader landet indenfor 14 dage. Kan I det? Jeg rejste dog sammen med en tysker over grænsen sidst jeg var i Vietnam og han blev ikke spurgt om han havde en billet ud af landet. Så det kan godt være at I ikke bliver spurgt 🙂 Busserne som kører over grænsen holder og venter. De lokale skal jo også have stempel 🙂 Bare sørg for at holde øje med jeres bus, så I ved hvor den er 🙂 og ja, I får bare et stempel. Hvis de spørger om billet ud af landet og I ikke har det, så fortæl dem stille og roligt at I kun skal være i landet i 14 dage. Men som sagt, så blev vi ikke spurgt da jeg sidst rejste over grænsen til Vietnam 🙂 Rigtig god tur 🙂

  9. Hej Tine
    Tak for et dejligt informativt indlæg, som jeg pludselig fandt nu hvor jeg er igang med at undersøge visum-reglerne for Indonesien. Jeg kan se at du allerede har fået et lignende spørgsmål, men jeg tillader mig at skrive til dig alligevel 😊
    Min kæreste og jeg skal backpacke rundt i Indonesien, Malaysia, Philippinerne samt i sydøstasien. Min kæreste har været i Australien de sidste seks måneder, hvilket har gjort planlægningen en smule svær, og vi har derfor også kun fået besluttet, at vi starter den første måned i Indonesien, på Bali for at være helt præcis. Da vi ønsker at backpacke på lidt spontan vis, gør reglen om at man skal vise en billet der kan bevise afrejse fra Indonesien det lidt svært for os. Vi mødes allerede på Bali om 15 dage, så jeg er lidt i panik.
    Så mit spørgsmål er: skal jeg hurtigt finde ud af hvad vi skal gøre med hensyn til videre rejse fra Bali, så jeg har noget at vise i lufthavnen, eller er det ikke noget jeg skal bekymre mig om, som du har skrevet som svar tidligere?
    Jeg håber virkelig, at du har en nogenlunde idé eller forslag til, hvad der vil være fornuftigt at gøre 😊
    Hilsen Cecilie

    1. Hej Cecilie
      Det var så lidt, er glad for at du kan bruge det. Det er da helt i orden, at du skriver! 🙂
      Nu var jeg på Bali i december og der oplevede jeg faktisk, at de tjekkede min billet ud af landet og det virkede til, at de tjekkede de fleste – i hvert fald dem som fik det gratis visum. Jeg tror faktisk, at det er første gang jeg har skulle vise en udrejsebillet. Men hvis I ved at I skal til Malaysia er det så ikke bare at købe en flybillet til Kuala Lumpur en måned senere? Så får I ro på. I kan jo altid vælge ikke at bruge den, hvis I ændre planer, AirAsia har ofte billige billetter til få hundrede kroner og i Malaysia tjekker de ikke op på din videre rejse, der får I bare 90 dage ved grænsen uden spørgsmål 😀
      Jeg håber at det hjalp lidt på afklaringen og du skal selvfølgelig være mere end velkommen til at skrive igen, hvis du har nogle spørgsmål 🙂

  10. Tusind tak for svar, Tine! Vi er allerede ved at finde ud af hvad vi skal gøre, så vi kan få styr på det inden afrejse om små 14 dage. Dejligt at der er hjælp og erfaring at hente 😁

    1. Det var da så lidt og som sagt, så spørg endelig løs, hvis I har flere spørgsmål. Ellers rigtig god rejse 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>