Sponsoreret af EDU Danmark

Inden jeg startede på studiet i Aarhus, så var jeg ikke i tvivl – jeg skulle på et studieophold i løbet af min studietid! Jeg ville gerne langt væk og prøve noget helt andet. Jeg læste lidt om forskellige universiteter og deres fag. Jeg faldt lidt over James Cook University på EDU Danmarks hjemmeside og blev lidt vild med tanken om at tage til Townsville i Australien. Det lød som lidt af en drøm, at tilbringe et semester i en australsk kystby og med lidt hjælp fra EDU Danmark, så gik den drøm i opfyldelse. Er du stadig ikke overbevist så er der her 10 gode grunde til at tage på udveksling/study abroad, som nok skal få dig overbevist 😉

Bliv ven med en kænguru
Du vil få alle mulige slags venner fra hele verden 😉

1. Du får venner, fra hele verden, for livet. Venner som du jo bliver NØDT til at besøge i deres hjemland 😉

Folk er generelt rimelig åbne når man er på udveksling. Vi skal jo alle være her mindst et semester, så alle vil jo gerne have mest muligt ud af deres ophold og man har jo brug for venner. Så folk er generelt utrolig imødekommende og åbne, så du får helt sikkert en masse venner fra hele verden! Indtil videre så har jeg fået venner fra Norge, Colombia, Canada, Indien, USA, Tyskland, Danmark og selvfølgelig Australien.

Godt nok, så møder man jo også en masse når man rejser, men man rejser sjældent sammen i mere end et par dage eller et par uger. Hernede er folk her jo i minimum et semester og der kan man altså godt nå at opbygge nogle gode venskaber! Og man bliver jo nødt til at besøge sine venner senere og du ved hvad det betyder – mere rejse og gratis overnatninger, det lyder ikke helt dårligt vel? 😉

2. Du lærer at kende en by helt utrolig godt

Jeg bor i Townsville og har allerede lært byen godt at kende. Byen bliver tit skippet af rejsende eller også er de her i kort tid, fordi den ikke umiddelbart har så meget at byde på. Men det passer jo ikke. Townsville har masser at byde på også selvom den ikke rigtig er kendt for så meget…når du bor i en by, så lærer du jo virkelig de fede steder og de skjulte skatte der hvor du bor. Steder, som turister måske aldrig finder og det er egentlig ret fedt!

Forlænget weekend i Sydney
Hvad med en forlænget weekend i Sydney? Du kunne også bo her….

3. Det er den perfekte kombination af rejse og studie

Vi vil jo alle sammen gerne rejse ikke? Men hvis man også gerne vil have en uddannelse, så kan man jo desværre ikke rejse hele tiden selvom man måske gerne ville…. her er et study abroad eller et udvekslingsophold jo perfekt! Du kommer til at bo i et andet land og kan bruge alt din fritid på at rejse rundt i landet og besøge fantastiske steder. Derudover får du jo også SU med og kan være heldig at få legater, som kan dække nogle af dine udgifter, så du behøver ikke at have en kæmpe opsparing for at kunne tage afsted! Selvfølgelig er det altid rart, at have en opsparing 😉 Men hvor fedt er det ikke lige at backpacke mens man læser?

4. Du kan bo lige hvor i verden du har lyst (hvis de vel og mærke har et universitet)

Har du altid drømt om at bo i New York, i Sydney eller måske endda på Borneo? Jamen, så har du chancen! At du ovenikøbet kan få en række legater, som kan dække nogen af dine udgifter er da bare bonus! Der er virkelig ikke en undskyldning for ikke at tage afsted og få opfyldt din drøm!

5. Dine weekender kunne meget vel se således ud:

_MG_6017- _MG_5987- _MG_5969-

Hvem klager over weekender som disse?

6. Du lærer at begå dig i et andet samfund

Ja, australsk kultur er måske ikke så anderledes fra den danske som kulturen i Vietnam, men det kræver alligevel mere at begå sig i et andet samfund end man lige skulle tro. Du skal jo finde ud af hvilket mobilabonnement og hvilken bank du skal have. Du skal finde ud af hvor du skal bo, hvor det er bedst at handle ind osv. Det kræver mere end man måske lige tror, men det er også fedt at kunne!

7. Det er et frisk pust

Derhjemme har du undervisning i de samme lokaler, du møder de samme mennesker og har de samme rutiner – synes du at det er ved at blive lidt for meget hverdag og måske lidt for kedeligt? Jamen, så er et studieophold i udlandet det perfekte for dig! Så kom afsted du vil ikke fortryde det!

8. Undervisningen er for det meste anderledes

Som sagt, så er det lidt af et frisk pust at komme afsted, for det hele er nyt og anderledes. Det er undervisningen formentlig også. Jeg synes virkelig, at det er fedt at blive undervist på en anden måde. Jeg lærer at bruge min viden på en anden måde end i Aarhus og jeg har rigtig meget praktisk undervisning ift. end det jeg har i Aarhus og det er igen rigtig fedt!

Her lærer jeg hvor lang tid det egentlig tager, at male på en traditionel aboriginal måde - med prikker!
Her lærer jeg hvor lang tid det egentlig tager, at male på en traditionel aboriginal måde – med prikker!

9. Du lærer noget om kulturen og bliver bedre til sprog

Selvom Australien og Danmark har lignende kulturer, så er de stadig lidt forskellige. Man får ligeledes en anden forståelse for kulturen når man bor i et land frem for når man rejser i landet, fordi man pludselig bor midt i det. Jeg bor sammen med en masse australiere og det er helt bestemt noget andet end at bo på hostel og møde australiere når man rejser rundt. Ved at bo i landet, så oplever man helt andre sider af landet og man bliver tvunget til at tale et andet sprog hver dag, så kan man ikke undgå at blive bedre til det 😉

10. Det er bare fedt!

Behøver der være flere grunde til at tage afsted end at det bare er fedt? Du får virkelig en oplevelse for livet. Ja, der er lidt papirarbejde bag, men det glemmer man hurtigt. specielt når man får den ene fede oplevelse efter den anden! Jeg kan ikke få sagt det nok – tag afsted hurtigst muligt!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *