1. Asiatisk og europæisk logik er bare ikke den samme….

Som turist/rejsende så burde man jo vide hvornår man skal af bussen/båden. Godt nok har man måske aldrig været i byen før og er ankommet på et lidt andet tidspunkt end forventet….men de holder jo lige et par sekunder længere end hvad man har gjort alle de andre steder, så burde man da selv kunne regne ud at det er her man skal af – doh! Dumme turist!

asiatiske løsninger

2. Når man mangler en nøgle…

Så findes der jo kun en løsning. Man finder simpelthen den største kniv i skuffen og forsøger at lirke døren op! Det er den eneste måde at få døren op med! Jo større jo bedre! Gad vide hvor mange asiater der har mistet fingrene på låste døre…?

_MG_9668

3. I Laos (og alle andre steder i sydøstasien) bliver bussen aaaldrig overbooket

En vestlinge ville måske mene, at bussen er overbooket når man sidder i gang….men der er jo masser af plastikstole, så hvad er problemet? Jeg forstår ikke hvorfor turister tror at den er overbooket….I det mindste har de en stol, i Vietnam ligger folk bare i midtergangen..

Læs også: Slow Boat til Laos – den smukkeste vej til Luang Prabang

asiatiske scootere

4. Der kan være alt på en scooter!

Okay, det vidste jeg faktisk godt i forvejen, men jeg bliver altid overrasket over hvor meget der egentlig kan være på en scooter. I Asien kan de jo både spænde tre levende grise eller en hel butik på scooteren også selvom man har et hav af unger foran. Hvordan de gør det er mig stadig en gåde, men mand hvor kunne man spare meget plads på arkiver osv. hvis man lige ansatte en asiat til rydde op 😉

tøjstil i Asien

5. Asiater har en fantastisk tøjstil!

Det sidste nye i Asien er at matche sin 4-årig datter, rende rundt i nattøj eller kostumer. Jeg er sikker på at det bare er et spørgsmål om tid før den mode rammer Danmark!

kultur i Asien

6. Neonlys er det vildeste!

Hvordan hylder man bedst Buddha? Man fyrer da op for det vilde neonlysshow ved de hellige statuer og templer. Specielt i Myanmar var de glade for neonlys og der var endda butikker, som kun sælger neonlys og lyskæder – og der er mange af dem!

Læs også: Overvældende skønhed ved Shwedagon Paragoden

7. Busserne i byen kører rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, gennem hele byen

Du skal ikke blive overrasket over, at den bus du skal med kommer forbi det sted hvor du skal samles op, flere gange før du egentlig får lov til at gå ombord. Det oplevede jeg da jeg skulle fra Sihanoukville til Siem Reap, hvor bussen var forbi tre gange før jeg fik lov til at komme med….Den ene gang holdt den jo også på den anden side af vejen, hvorfor kunne jeg så være så dum, at tro at jeg kunne komme med? 😛

Læs også: Med lokalt tog til Siem Reap, den billigste vej til Cambodja

lokalt mad i Laos

8. Er du vild med engelsk te?

Ingen grund til bekymring – Laos got you covered!

plantelivet i Laos

9. Laos har et unikt planteliv

Inkl. wifi-træet! 😉 Det synes jeg ærlig talt, at de godt kunne have delt med resten af verden…

10. Nogen gange er det bare bedre at lukke øjnene…

Jeg var med en minibus i Laos mod Vang Vieng. Det var for længst blevet mørkt og pludselig kom der en tyk tåge, så man ikke kunne se længere frem end 20 cm, men chaufføren satte da ikke tempoet ned af den grund. Nej, han bremsede da bare hårdt op når han kunne begynde at se ned i afgrunden fra klippekanten, sådan cirka 20 cm før…Så er det bare bedre at lukke øjnene og håbe at tågen ikke bliver tykkere…

sjove oplevelser i Asien

11. Man behøver ikke være særlig organiseret

Da heller ikke når Ruslands premierminister kommer på besøg. Selvfølgelig ikke! Det er da meget lettere at forsøge at flytte rundt på samtlige turister og lokale samt forhindre dem i at tage billeder af hovedpersonen i Siem Reaps allermest travle område. Man behøver jo heller ikke afspærre et område, så længe at man har militærbiler og maskinegevær, så skal folk nok forstå budskabet….

12. Man kan hurtigt blive den lokale attraktion

Det skete faktisk flere gange i løbet af turen som for eksempel den gang, hvor jeg skulle fra Cat Ba Island i Vietnam til Sapa. Jeg skulle skifte bus i en by med meget få turister. Vi havde lige et par timer inden vores næste bus, så vi gik ud og fik noget at spise. Jeg fandt en lille bod som solgte Banh Mì (en vietnamesisk sandwich), men ejeren af boden kunne ikke engelsk. En anden kunde kunne dog en smule engelsk, så hun oversatte lidt.

Før jeg havde set mig om var jeg omringet af 20 vietnamesere, som kiggede på at jeg bestilte og ventede på min mad – det var tydeligvis meget interessant! Og da jeg gik, så gik alle vietnameserne tilbage til deres arbejde…

Læs også: 10 fantastiske spisesteder i Nordvietnam

observationer fra Asien

Vinder (fyren) og runner up af America’s Next Top Model

13. Når berømtheder besøger Asien….

Så blokeres hele vejen og nej, det er ikke politiet men de mange fans, som blokerer det hele for alle andre mens deres toneleje når op i helt nye højder så selv Mariah Carey ville blive misundelig! Det er lidt morsomt i starten, men når man ikke kan komme ud af lufthavnen for bare fans af et eller andet asiatisk eller at man ikke kan gå i Hoi Ans gader for bare mennesker, som skal følge vinderen og andenpladsen af den nye sæson af America’s Next Top Model hele vejen rundt i byen – suk

14. UNO er enormt interessant og ulovligt…

Min mor og jeg skulle med natbussen fra Yangon til Nyaungshwe i Myanmar. Vi havde noget tid til bussen kom og i mellemtiden besluttede vi os for at spille UNO. Pludselig rettes alle øjne mod os i stedet for tv’et. Vi følte os lettere akavet med så mange øjne på os, men vi forsatte vores spil og efterhånden vendte flere og flere deres opmærksomhed mod tv’et igen. Bort set fra et par mænd, hvorfra at to hurtigt fik fat i spillet og fortalte hinanden når de kunne se hvem der ville vinde.

Det var først hen mod slutningen af vores rejse i Myanmar, at vi blev gjort opmærksom på at det eneste sted vi måtte spille spil var på vores værelse. Efter at vi vel og mærke havde spillet UNO i det offentlige rum tre gange – ups!

skilt i Cambodja

15. Der er bare altid nogen ting, som man ikke må tage med på sit hostel…

I Cambodja er det åbenbart stoffer, pistoler og håndgranater?? Ej, for h… så blev jeg nødt til at ompakke min bagage 😉

Flere praktiske guides til Sydøstasien

6 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *