Tiger Leaping Gorge – Kinas bedste trek

05/09/2018By TineKina 2 Comments

Solen er knap stået op. Jeg står på en vej i Lijiang og venter på min bus. Hostellet har givet mig et busnummer og et cirka tidspunkt for bussens ankomst, men jeg har ingen billet. Jeg aner ikke, om jeg skal kigge efter en stor bus eller en minibus eller om jeg overhovedet står på den rigtige side af vejen. Klokken har for længst passeret mødetidspunktet og jeg begynder at stresse lidt, selvom forsinkede busser ikke er usædvanligt i Kina.

(mere…)

Fantastiske oplevelser ved Leshan Buddhaen

07/08/2018By TineKina 2 Comments

Jeg sidder i metroen, da en SMS tikker ind: “Vi er på vej mod togstationen nu og er der cirka om en times tid.” Jeg skal mødes med rejseblogger, Trine, hendes kæreste Helge og Helges søn, Oliver. Inden afgang til Kina fandt vi nemlig ud af, at vi skulle være i Beijing og formentlig også i Chengdu på samme tidspunkt. Så vi arrangerede hurtigt, at vi skulle lege turister sammen og dagen i dag skal bruges på at besøge Leshan Buddhaen.

(mere…)

En dag med søde pandaer i Chengdu

01/08/2018By TineKina 2 Comments

En af de helt store attraktioner i Chengdu er Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, hvor man kan se de søde pandaer. Det var en af de ting, som jeg havde glædet mig til i forvejen, men samtidig var jeg bange for stedet ville være overrandt.

(mere…)

En dag på en uberørt del af Den Kinesiske Mur

13/07/2018By TineKina 8 Comments

Inden min tur til Kina, havde jeg skrevet et spørgsmål om Den Kinesiske Mur inde på couchsurfing, for hvem er ellers bedst til at svare på spørgsmål end de lokale?

Kort tid efter mit opslag poppede en besked op i min mailboks: “Hej Tine. Jeg så dit opslag på couchsurfing og vil gerne invitere dig med til en uberørt del af Den Kinesiske Mur – helt gratis! Mvh Fish”. Det var simpelthen et tilbud jeg ikke kunne sige nej til! Og det blev starten på et lokalt minieventyr i Beijing.

(mere…)