Lad mig først gøre det klart, couchsurfing er ikke kun et gratis sted at bo. Det handler om at møde andre rejsende, lære om kulturen og få nye venner. Den gratis del er bare endnu en fordel ved couchsurfing. Så denne guide vil hjælpe dig i gang med couchsurfing

1. Register dig på hjemmesiden

Det er rimelig let – tilmeld dig med din mail eller Facebook konto.

2. Brug noget tid på din profil

Brug noget tid på at udfylde spørgsmålene, upload et vellignende billede og fortæl lidt om dig selv. Husk på at du skal overbevise en fremmede om at det er ok, at lukke dig ind i hans/hendes hjem, så hjælper det helt klart, hvis du har noget information om dig selv på din profil.

gratis overnatninger i hele verden - couchsurfing
Mine værter i Qatar – Simon (til højre), Oli (i midten) og deres ven Anthony

3. Find en vært

Det kan godt tage lidt tid at finde en vært. Du kan evt. bruge nogle af filtrene til at afgrænse din søgning. Men prøv, at finde en med nogenlunde samme interesse som dig og læs hvad andre har skrevet om ham/hende 🙂

bo hos lokale
Jeg boede i lejligheden nederst til højre

4. Skriv en couchsurfing request

Det er nok en af de vigtigste dele. Her skal du overbevise din vært, at du vil være fed at have boende i deres hjem! Så her er mine tips til en god request:

  • Læs deres profil og skriv hvorfor du har valgt dem – måske I har samme interesse, så skriv det. Der er intet værre end en der har sendt en generel besked rundt til fire forskellige værter og det bliver hurtigt tydeligt, hvis du har sendt en standardbesked…
  • Sørg for at I er enige om betingelserne. Er det ok at du er hjemme når din vært ikke er hjemme eller skal du også forlade huset når de gør osv.?
  • Stil eventuelt din kommende vært nogle spørgsmål i din request så som: Bor du i et sikkert område? Hvad kan du lide at lave om aftenen? Osv.

5. Skriv en anmeldelse af hinanden

Husk, at slutte af med at “anmelde” din vært. Skriv om hvem han/hun er som person, om I lavede nogle fede ting sammen eller om din vært gjorde noget ekstra for at du skulle føle dig godt tilpas!

Rigtig god fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *