Malaysia er ifølge dem selv The True Asia og er også væsentlig anderledes end de omkring liggende lande. Indonesien og Singapore er nok det land, som minder mest om Malaysia, men det er alligevel meget anderledes. Malaysia har noget for enhver! Tag til Borneo og Taman Negara og besøg noget af verdens ældste regnskov.

Se orangutanger, næseaber, pygmæ elefanter, skildpadder og mange andre sjældne dyr! Få storbyoplevelser i Kuala Lumpur. Besøg Cameron Highlands for at se teplantager og jordbærfarme. Besøg smukke strande i verdens klasse og dyk ved nogle af verdens bedste dykkersteder! Måske disse billeder fra Malaysia kan overbevise dig om at tage afsted!

Murugan statue ved Batu Caves i Kuala Lumpur, Malaysia

Batu Caves er et af de mest hellige hinduistiske steder udenfor Indien. Batu Caves består af flere huler med flere forskellige hinduistiske templer, foran indgangen står den kæmpe Murugan statue. Læg mærke til fuglen på billedet.

slummen i Kuala Lumpur

En dag i Kuala Lumpur skulle jeg gå fra Petronas Towers til mit hostel, men endte tilfældigvis i slummen af Kuala Lumpur. Det var ikke lige planen…men det var spændende, at se de upoleret sider af KL og de lokale var jo stadig flinke, men KL var ikke lige den perfekte start på mine solorejser

dykning i Malaysia

Dykning i Malaysia er verdensklasse – særligt er Sipadan et fantastisk dykkersted og er altid i top 10 over verdens bedste dykkersteder. På et dyk så jeg omkring 20 hajer og 30 skildpadder og det var endda en lidt dårlig dag, fordi vi ikke så mere sjældne dyr!

klovnfisk i Malaysia

Sipadan er lidt dyrt ift. andre dykkersteder i Malaysia, men det er klart pengene værd!

Mabul, Malaysia

De fleste bor på Mabul, hvis de skal dykke på Sipadan og det er klart anbefalelsesværdigt! Det er en ren paradisø – krivhvide strande som man ofte har for sig selv fordi alle andre dykker, helt klart vand, gode snorkelmuligheder fra stranden!

lokale på Mabul

Mabul har også venlige lokale. De elskede at få taget billeder og de grinte ofte meget højt når jeg viste dem deres billede. De lever af hvad havet bringer til dem og er rimelig fattige, men virker alligevel lykkelige 🙂

Niah Caves i Malaysia

Niah Caves ligger udenfor Miri og er ofte lidt overset ift. Mulu Caves, men det gør jo ikke noget så har man dem for sig selv! Disse huse er 40.000 år gamle og er det noget af det ældste spor fra mennesker i det østlige Malaysia. Overalt i hulerne er der flagermus og svaler, så kommer du i den rette sæson, så er det muligt at se reder blive indsamlet til traditionel kinesisk medicin.

Bako National Park nær Kuching i Sarawak

Bako National Park nær Kuching i Sarawak er en fantastisk nationalpark! Der er en masse skønne treks og det er muligt at se både slanger, vildsvin, næseaber og mange andre dyr helt tæt på! Det var her jeg havde mit første trek og fuldstændig forelskede mig i trekking!

sejltur gennem Borneos jungle

Jeg valgte på Borneo at besøge de berømte Langhuse, en tur som var lidt skuffende, men sejlturen gennem junglen var helt i gennem fantastisk!

110311-IMG_0179

Borneo er i den grad kendt for at være et af to steder hvor orangutanger har naturligt hjemme. Jeg så desværre ikke nogen vilde orangutanger på øen, så tog i et rehabiliteringsscenter for orangutanger, hvor jeg så semi-vilde orangutanger. Vi kom omkring fodring og det var helt vildt, når en helt flok orangutanger kom svingede over vores hoveder <3

7179568

Næseaber er endnu et fantastisk dyr. Det er rimelig let at se forskel på hannen og hunnen. Hannen har den kæmpe næse mens hunnen har en lille næse. Jeg var heldig at se en del, da jeg var på safari på Borneo!

Solnedgang over Kinabatangan floden

Solnedgangen på Kinabatangan-floden før hundredvis af flagermus fløj over vores hoveder – magisk!

lokale i Kuching

Jeg mødte disse to piger i den lokale del af Kuching. Jeg havde nogle glaskugler med, som jeg gav dem. De ville først ikke tage i mod dem, men jeg lagde dem på jorden og få sekunder senere, så sad de og delte dem ligeligt i mellem sig. De var simpelthen så søde, at jeg gik tilbage og spurgte om jeg måtte tage deres billede. Det måtte jeg godt og de løb straks indenfor for at fortælle deres forældre om oplevelsen!

den lokale del af Kuching

Overalt i den lokale del af Kuching mødte jeg legenede børn, som var begejstret for at få taget billeder!
Skønne Malaysia i billeder

teplantage i Cameron Highlands

Cameron Highlands er lidt køligere end resten af landet, men er ikke mindre fantastisk af den grund! Her har du mulighed for at besøge den smukke BOH teplantage og købe alt med jordbær, da det er et af de få steder i Sydøstasien, hvor de har mulighed for at dyrke jordbær.

Georgetown UNESCO verdenskulturarv, Penang, Malaysia

Georgetown på Penang er berømt for dens street art, så berømt at øen er blevet optaget på UNESCO verdenskulturarvslisten

Mere fra magiske Malaysia og Asien

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *