Solen var endnu ikke stået op, da vi mødte op i receptionen for at møde den bådmand, som skulle tage os med på opdagelse på Inlesøen. Inlesøen var virkelig noget vi havde set frem til på vores rejse i Myanmar og vi blev bestemt ikke skuffet!

bådtur på Inlesøen

Mødet med vores guide/chauffør

Vi var tre hold, som skulle afsted den morgen. Vi fik hver tildelt en chauffør og vi var heldige at få ham, som kunne en smule engelsk. Han var 24, men lignende en på 40. Han spurgte om vores aldre og hvor vi kom fra. Jeg fortalte, at jeg er 25, hvilket fik ham til at spørge om jeg så er gift. Jeg frygtede lidt, at det ville ende i et frieri, men han var heldigvis selv gift og havde en lille søn. Puh! 😉

Det blev hurtigt klart, at hans engelske ikke var helt i toppen, for han misforstod min mors alder fuldstændigt og kom frem til den konklusion, at vi måtte være søskende når vi nu havde cirkel samme alder….Vi kom til vores båd, som hurtigt blev gjort klar til en tur på søen.

Læs også: Elcykler, templer og uheld i Bagan

Roning på Inle Lake

Ben-roende fiskere og flydende haver

Vi havde bestilt en solopgangstur, som så mange andre turister og rejsende. Så da vi kom ind på søen og så de første fiskere, var de omringet af turister. Hvilket ikke helt var det, som jeg havde forestillet mig.

De andre sejlede dog hurtigt væk og vi kunne så observere fiskernes akrobatiske evner bare os to, inden turen gik videre til en anden ting, som vi havde glædet os til at se – de flydende haver. Der lever, i dag, omkring 70.000 mennesker på søen og de bliver jo nødt til at spise. Så de har lavet øer af søens vandplanter, holdt sammen af bumbuspinde, derpå dyrker de så masser af tomater.

flydende haver på inlesøen

Ved siden af en af haverne – her dyrkede de blandt andet tomater

Da vi sad der og hørte vores guide fortælle om øerne, så godt han nu kunne, så tittede solen endelig frem fra det tunge, sorte skydækket. Jeg ved ikke om det var fordi, at vi blev lidt for overbegejsret over den smukke sol, vi kunne se lige over bjergtoppene eller om det var fordi vi var så blege, men vores guide spurgte i hvert fald: “Har I sollys i jeres land?”. Jeg er dog heller ikke sikker på, at han troede på det, da vi fortalte ham, at det har vi altså…

Læs også: Overvældende skønhed ved Shwedagon Paragoden

flydende landsbyer på Inle Lake i Burma

Festival, værksteder og en ændring af planerne

Da vi bookede vores tur til Myanmar, havde vi ingen idé om, at vi rent faktisk ville være der under Phaung Daw U Pagoda Festivalen. Vi vidste det faktisk heller ikke, da vi rent faktisk var i Myanmar. Men alle havde fortalt os, at vi da skulle se festivalen på søen, så selvfølgelig skulle vi det. Vi anede ikke hvad vi skulle forvente, da vores chauffør bandt sin båd fast til et lille hus, hvorfra vi skulle se paraden.

Festival på Inle Lake

Phaung Daw U Pagoda Festivalen på Inle Lake

Det viste sig dog, at paraden ikke lige gik forbi det lille hus, så han måtte flytte båden op til de andre både, men på en eller anden måde lykkedes det ham, at mase sig godt op foran. Paraden bestod så af en helt masse både, hvor en kæmpe folk mænd i fint tøj roede bådene v.h.a. deres ben. Det hele var selvfølgelig akkompagneret af en masse højt og larmende musik! Den sidste båd var dog lidt speciel. Den havde ikke mange mænd på, men den sejlede til gengæld rundt med et helt tempel!

Inlesøen

Dernæst gik turen rundt til de mange “værksteder” (læs: turistbutikker), selvom vi dagen før havde bestilt en tur uden besøg på værksteder. Så efter nogle stykker fortalte vi vores chauffør, at han godt kunne sejle os hjem igen. Vi gad ikke flere “værksteder”! Han blev noget overrasket over den melding, men han gjorde det jo i den bedste mening, men han indvilligede i at tage os hjem.

lokale fiskere på Inle Lake

Positiv overraskelser på turen hjem

Vores chauffør havde været god. Han havde ofte sejlet andre ruter end de fleste andre både og havde sejlet væk fra alle bådene når de skulle sejle samme rute og han troede jo, at vi gerne ville besøge “værksteder”, det ville de alle andre besøgende jo gerne. Men han fandt hurtigt ud af, hvad vi gerne ville se, da han sejlede os hjem. Vi ville gerne se det lokale liv og opleve det. Da vi sejlede hjem, så han på hvad vi pegede på og tog os derhen.

Læs også: Gode restauranter i Myanmar

Fisker på Inle Lake

Ofte var det jo for, at vise den anden, hvad man havde fået øje på, men det var fedt, at han så tog os derhen. Vi så blandt andet en flok fiskere, som brugte søens planter til at omringe fiskene, så de var lettere at fange med spyd. Vi sejlede forbi små landsbyer og vinkede til de glade folk i husene.

Vi så lokale høste planter til de flydende haver og vi så de ben-roende fiskere rent faktisk fiske og ikke lave akrobatik for turisterne. Det var helt fantastisk og klart sådan en tur vi foretrækker. Vi er så glade for, at vi sagde fra overfor flere butikker/værksteder! Inlesøen var klart et højdepunkt på en fantastisk tur til Myanmar!

Informationer og tips

Pris:

20.000 kyat eller 100 kr for en båd med plads seks personer

Tip:

Overvej at booke turen gennem dit hotel. Vi fik vores til cirka halv pris end hvis vi var gået direkte til en bådmand

Læs også: Mit rejsebudget for Myanmar

Mere inspiration fra magiske Myanmar

8 Comments

 • Ja, det var helt klart et højdepunkt. Det var helt fantastisk at se det liv, der er på søen ikke “søster ” Tine? 😃 😃

 • Fint indlæg, Tine. Smukke billeder og det lyder til at have været en skøn tur i to var på. HiHi ved ikke om du skal være fornærmet og din mor smigret 🙂 Ja det med at vurdere andres alder, er en svær størrelse som der kan komme mange sjove historier ud af. Tak fordi du delte jeres oplevelse med os.
  /Annette

  • Mange tak Annette. Jeg er bare glad for, at det er noget folk gider at læse og i dit tilfælde også bruger tid på at kommentere 😊 så tak for det 😊 haha, nej, det brugte vi også lidt tid på at diskutere. Jeg håber, at det er hende der ser yngre ud og ikke mig der ser ældre ud 😉 ja og specielt når man ikke forstår tal på det sprog, som nu bliver talt 😉

  • Det ved jeg godt, Annette 😊 du er altid så god til at læse og kommentere! Og mange tak for det! Det er fedt, at vide når folk læser med, det er vel også lidt derfor at vi skriver, fordi vi kan lide det og fordi vi ved, at der er nogen, som kan lide at læse det 😊 Det er det da!

 • Rigtig skønne billeder både her og fra Wat Pho! 🙂 Fedt at jeres chauffør lyttede til jer, så I kunne få den bedste oplevelse, som I selv ønskede det. Vi er helt klar også mere for den ægte lokale kultur end turistbutikker, hvor det oftest bare går ud på at krejle penge ud af én. Jeg føler mig lidt bagud i din rejse Tine (yes, er slet ikke opdateret på blog fronten!). Hvor er det nu, du har været og skal til her i den nærmeste tid? 🙂

  Michelle

  • Mange tak søde Michelle! Ja, det er klart det fedeste! Jeg forstår godt, at de gerne vil sælge lidt, men det er bare ikke derfor at man rejser 😉 Jamen, jeg har faktisk ikke planlagt det, så det kan jeg godt forstå, at du ikke kan følge med på 😉 Jeg har rejst rundt i Cambodja på det sidste og skal her til aften med et fly til Chiang Mai for at opleve lanterne festivalen og så ved jeg det faktisk ikke. Måske det bliver Laos og Vietnam 😊 hehe, jeg er ogsåklart bagud på blogs!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *