Tre måneder er næsten gået. Jeg sidder her i Thailand, mens hjemrejsedatoen med hastig skridt nærmer sig. Jeg har ikke været så godt til at få skrevet om mine oplevelser hernede, men jeg skal nok få skrevet en masse om det, når jeg kommer hjem! Jeg vil dog lige bruge lidt tid på at reflektere over de sidste tre måneder og hvad de har betydet for mig.


Hvorfor jeg egentlig tog afsted


rejsetanker sydøstasien

Det skal ikke være en hemmelighed at jeg elsker at rejse, men det er ikke den eneste grund til at jeg tog afsted på denne tur. Efter tre stressfulde år på universitetet kunne jeg mærke, at der måtte ske ændringer. Jeg havde ramt en depression halvvejs gennem studiet og jeg troede egentlig, at jeg har kommet i gennem den, men indeni følte jeg mig ikke helt den samme.

Min glæde var forsvundet og jeg havde sjældent lyst til at lave ret meget og hverdagen blev hurtigt den samme – morgenmad, forelæsninger, laboratorieøvelser teoretiske øvelser, timer på læsesalen, aftensmad og så nogle timer foran tv’et og evt lidt hygge med en ven.

rejs alene

Jeg ville gerne lave andre ting, men jeg kunne ikke helt finde overskuddet til fodbold eller mange andre ting. Jeg prøvede mange ting, men det var som om at det ikke ændrede mit humør særlig meget. Jeg besluttede derfor, at holde en pause mellem bacheloren og kandidaten, men med nye regler kunne det ikke lade sig gøre uden at jeg mistede mit retskrav til en kandidat.

Så det blev starten på en flere måneders lang kamp for at få lov til at tage afsted. Tiden begyndte at blive knap, for hvis jeg ikke skulle ud og rejse så skulle jeg i hvert fald på udveksling.

Jeg tvivlede flere gange på om det var det rigtige at gøre, men få dage før deadline fik jeg endelig mit ja, jeg kunne tage afsted og det var nu point of no return og noget jeg bestemt ikke fortryder. Jeg bookede mine billetter, så jeg tog afsted dagen efter min sidste eksamen (som jeg bestod by the way) og kom hjem få dage før det nye semester begynder.


Om at rejse med sin mor


om at rejse med sin mor

Som I nok har fundet ud af så startede jeg min rejse sammen med min mor. Jeg frygtede virkelig, at vi ville komme op og tottes og ikke ville kunne rejse hele 3,5 uger sammen. Men jeg blev overrasket! Det hele fungerede fint.

Bort set fra et mindre skænderi, hvor jeg havde været lidt for frustreret og lod det gå ud over hende (undskyld mor), så havde vi faktisk ingen problemer! Og min mor overraskede mig faktisk! Der gik total backpacker i hende. Okay, en mere magelig en af slagsen, men alligevel.

Det var hende som insisterede på at tage en natbus fra Yangon til Inle og hun var ofte med på at vælge nogle af de billigere værelser, på trods af at renligheden så var meget tvivlsom, for mit budgets skyld.

Hun forstuvede anklen allerede på starten af turen, men det forhindrede hende ikke i at gå lange ture rundt i byerne og områderne – hun er sgu sej! Det har været en fornøjelse at rejse med hende og jeg er glad for at kunne dele så mange dejlige minder med hende og jeg håber da at det bliver til endnu flere i fremtiden! Tak mor! <3


Solorejsen


udvikling som rejsende
Min solorejse startede ikke helt godt, som forventet. Det tog mig faktisk lang tid før jeg helt faldt på plads i det med at rejse alene. Det er efterhånden nogle år siden siden jeg har rejst alene i længere tid og denne gang havde jeg mere hjemve end jeg tidligere har haft eller sådan føltes det i hvert fald.

Rejseproblemerne ophørt ikke helt, desværre. Jeg var nok ikke helt over stresset fra uni. I tre år har jeg været vant til at der konstant har hængt noget over mit hoved. I tre år har jeg været vant til at der hele tiden har været et eller andet man lige kunne ordne og nu havde jeg pludselig intet.

rejser afvirker stress

Det tog mig omkring 3-4 uger, før jeg kunne vænne mig til at være helt fri og yderligere nogle uger før jeg kunne komme helt ned i rejstetempo. Et tempo, hvor det er helt okay, at en dag blot går med at man går en lille tur og drikker en kop kaffe og så går lidt igen og pludselig skal man spise. Det er det tempo jeg har haft de sidste uger og jeg nyder det!

Jeg er igen lykkelig og har bestemt ikke lyst til at komme hjem! Hvorfor kan man ikke leve af solskin, havvand og kærlighed? Desværre, er der lige en kandidat som skal overstås. Jeg tror desværre ikke at den bliver mindre stressfuld, men jeg håber at jeg husker på, at tage en pause en gang i mellem og ikke glemmer mig selv i alt stresset. Jeg er sikker på, at det nok skal blive spændende, men jeg må huske mig selv på at nyde en kop kaffe en gang i mellem 🙂

Det kan være, at jeg før tvivlede på om jeg overhovedet skulle afsted på denne tur, men jeg er ikke længere i tvivl om at det var det helt rigtige at gøre.


En anden rejsende


sydøstasien

 

Jeg startede mine solorejser i Asien for snart 5 år siden og jeg kan godt mærke, at jeg har ændret mig siden da. Dengang snakkede jeg med langt flere og følte mig enormt ensom, hvis jeg ikke mødte andre rejsende i flere dage. I dag vil jeg egentlig hellere være alene end at arrangere noget med andre.

trekking i Sydøstasien

Jeg har lidt for mange gange oplevet, at folk har bakket ud eller har ændret vores aftale og det er simpelthen så irriterende! Derfor har jeg ofte gjort tingene selv. Jeg har været mindre opsøgende overfor andre rejsende. Til gengæld har jeg fundet nogle få individer, som jeg har kunne være stille sammen med, på trods af at vi måske ikke har rejst sammen så længe. Men det er de slags venskaber, som holder længere og som jeg ikke fik nær så mange af på min første solorejse.

Om lidt lyder datoen d. 22/1 og om lidt sidder jeg på et fly på vej hjem til lille Danmark. Det har været en fantastisk rejse på så mange måder og jeg glæder mig til den næste rejse og hvem ved, måske det hedder uden en returbillet næste gang jeg kommer forbi disse kanter. Det må tiden vise….

Tak til Asien og alle mine venner som jeg har mødt hernede. Jeg er sikker på, at jeg nok skal vende tilbage igen! <3 Tak til alle jer, som læser med og ikke mindst alle jer som kom med opmuntrende ord, da det hele blev lidt for meget!

Jeg har lavet en rejsevideo fra turen, som jeg synes indfanger min rejse rigtig meget. Se den her:

Mere fra Sydøstasien

12 Comments

 • Hold da op, Tine sikke et meget personligt og rigtig godt indlæg. Det er noget af det bedste du har skrevet, godt arbejde. Det må have været svært at skrive. Jeg vidste ikke at du havde haft en depression. Øv synd for dig 🙁 Super stærkt gået, at du har kæmpet dig ovenpå igen og i dag er nået til der hvor du er. Et sted hvor du hviler i dig selv og ikke behøver andres selskab, for at blive bekræftet. Tillykke med det 🙂
  Super refleksion som er medlevende og spændende at læse. Du har virkelig været på en lang rejse også forstået i overført betydning.
  Ja, jeg takker for at kunne følge med i dine oplevelser, der har været spændende at du har lukket mig ind i din rejse.
  Jeg vil ønske at dine sidste dage i Bangkok bliver skønne og at du får en god hjemrejse.
  Held og lykke med din forsatte uddannelse, Tine.
  /Annette

  • Tak, Annette. Det var svært, at skrive, men nogen gange, så er det bedre at få sat ord på det end at bære rundt på det. Jeg tror faktisk at det er de færreste, som ved det, man bliver god til at skjule sådan noget. Mange tak, men kampen er desværre nok ikke slut endnu, jeg bliver nødt til at lave nogle ændringer på mit liv når jeg kommer hjem, hvilet nok heller ikke bliver let. Men ja, det er skønt at kunne hvile i sig selv på den måde og at rejsen så er blevet min på en helt anden måde 🙂
   Er glad for at du kunne lide det og kom hele vejen i gennem 😉

   Mange tak, er glad for at du har været glad for at læse om mike oplevelser og har været god til at kommentere 🙂 Jeg skal nok dele mange flere oplevelser når jeg kommer hjem! Mange tak!

 • Velbekomme Tine, det har da været en fornøjelse og ser frem til at læse om flere oplevelser. Forstår godt der har været svært at skrive om men kan godt følge dig i at det er rart at få sat ord på. Enig, ændringer kan være svære men et afbræk fra hverdagen som du har haft gør det heldigvis nemmere 😉

  • Det lyder godt. Sådan har jeg altid haft det, at jeg får det bedre af at få skrevet det ned. Helt sikkert, det har også hjulpet mig til at se hvilke ændringer jeg har brug for. Så må jeg bare prøve, at få dem implementeret bedst muligt 🙂

 • Tak for de søde ord Tine. Jeg synes også, vi havde en fantastisk rejse. Og ja, klart det kan være svært at rejse med sin mor, men vi har gjort det før – endda længere tid, og vi gør det igen til sensommeren/efteråret.
  Så det varer ikke længe, før du igen er på farten.
  Glæder mig virkelig til du kommer hjem, men kan da godt forstå, du kommer til at savne varmen og rejselivet. 🙂

  • Det havde vi i hvert fald! Ja, men der har vi alligevel haft dage med Julie og Jacob. Nej, heldigvis! Jeg glæder mig allerede 🙂

 • Hej søde Tine

  Jeg ville bare lige fortælle dig, at dette indlæg rørte mig meget. Som du allerede ved, så har jeg også været igennem en depression. Det er en utrolig hård proces, som kan være svær at komme igennem. Men det er en process som giver dig en viden om dig selv, hvilket giver dig en kæmpe styrke videre i livet. Den dag idag, ville jeg ikke have været for uden min depression, da den har gjort mig klogere på mig selv og til et stærkere menneske, end mange andre er. Ikke mindst er jeg blevet virkelig god til at sørge for min egen lykke.
  Hvis du ikke allerede er der, så er jeg ret sikker på at du får det på samme måde.
  Du har altid haft en styrke og et mod, som har adskildt dig for andre mennesker og gjort dig helt unik. Igennem mit arbejde kan jeg se hvor svært det kan være at skille sig ud fra mængden, SELVOM det er noget meget positivt som er årsagen. Men jeg er overbevist om at det med tiden vil blive en kæmpe ressource for dig.

  Jeg synes du har karakter, er super modig og enormt sej – og det har jeg altid gjort! <3

  • Hej søde Julie!
   Det er en hård process og jeg er sikker på, at den ikke helt er overstået. Jeg skal klart lave nogle ændringer i mit liv og min hverdag, det nytter jo ikke noget hvis tingene ikke fungerer når jeg er hjemme. Men at få det hele på afstand og komme ned i gear har klart hjulpet mig til at se hvilke ændringer jeg har brug for. Nej, jeg er ikke helt der endnu og jeg er sikker på at jeg ikke kommer der før jeg får det hele til fungere derhjemme også, men ja, jeg håber da at jeg kommer der en dag. Jeg glemte vist lidt mig selv i alt uni-racet og det må ikke ske igen.
   Tusind tak søde skat! <3 det betyder meget, at du siger det! Og tak for din kommentar, det betyder meget, at se at du læser med 🙂 vi ses

 • Hej Tine

  TILLYKKE – med din personlige rejse i mere end en forstand.
  Du er en sej kvinde med ben i næsten, som vælger at rejse ud, selvom du har et skrøbeligt sind med dig, men du kender din styrke og du ved du kan genfinde den og det lykkedes.
  Så flot at din mor og dig har haft en dejlig rejse sammen og minder forever. Dem vil du mange gange tænke tilbage på og glædes over.
  Jeg er ihvertfald altid klar på en kaffe og en lytter 🙂
  Kærlig hilsen Bettina

  • Hej Bettina
   Tak for de søde ord!! Jeg er glad for, at jeg tog beslutningen og kæmpede for min rejse. Det tog mig længere tid at genvinde styrken end jeg havde forventet, men netop derfor tror jeg også at det var så godt, at jeg kom afsted 😊 Det er jeg også virkelig glad for! Det er jeg også sikker på.
   Det lyder godt, jeg er klar, men først er det vist lige familien og de nærmeste venner der står i første række 😉 tusind tak søde!

 • Hvis du synes 2 års kandidat i udsigt lyder hårdt vil jeg klart anbefale dig at tage et semester på udveksling. Det gjorde jeg i min bachelor da jeg var ved at køre død det gav mit så meget liv og har gjort at jeg kunne starte på kandidaten uden pause, selvom jeg bestemt også overvejede at gøre ligesom dig. Det er utroligt, hvor meget det gør at man ændre omgivelserne for ens hverdag. Jeg har allerede planlagt en tur afsted på kandidaten.

  • Måske var det også fordi jeg hellere ville forsætte med at rejse 😉 Jeg har faktisk også planlagt at tage til udlandet. Til sommer tager jeg til Australien på study abroad og jeg glæder mig 🙂 Det er da godt, at høre at det hjalp dig. Hvor var du henne? Og hvor skal du hen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *