Det er let at sige, hvor fantastisk det er at rejse alene, når man har gjort det i mange år og efterhånden har lært hvad der fungerer for en, men som så meget andet, er det ikke let fra starten af. Selvfølgelig skal man lære at rejse alene og finde ud af hvad der fungerer for en selv. Men som erfaren solorejsende, så har jeg samlet nogle tips til dig, der skal rejse alene for første gang. Så du forhåbentligt får en god start på solorejsen

tag en pause fra det sociale på din solorejse

Tag en pause fra det sociale engang i mellem

Noget af det fede ved at rejse alene er alle de mennesker, som man møder på sin vej, men det er også noget af det værste! Det er mentalt trættende at skulle være social hele tiden. Det er hårdt at skulle tage initiativ til en samtale gang på gang og ofte er de jo meget ens. Så det er okay at tage en pause fra det sociale engang i mellem!

Brug noget tid på at fordybe dig i en bog, se en film eller lignende. Jeg elsker at bo på hostels og at møde nye mennesker, men til tider er jeg virkelig også bare så asocial, som man kan være! Og det er okay, for det er det som jeg har brug for.

Forkæl dig selv

Okay, dette tip kunne man også give til enhver anden backpacker, men det er ekstra vigtigt at forkæle dig selv, når du rejser alene! Det kan være hårdt at rejse alene, fordi du står med det hele selv. Så forkæl dig selv engang i mellem, så bliver det lidt lettere at komme i gennem de lidt hårdere tider 😉 Snup en massage, drik en kaffe på Starbucks, spis vestligt mad eller hvad du nu kan finde på, bare du får det godt af det 🙂

Læs også: Ulemper ved at rejse alene

når du rejser alene skal du sige farvel til en del

Nogle af mine venner, som jeg fik under min rejse i Sydafrika

Vær klar på at smutte fra dine nye venner

Når du rejser alene, så skal du nok få nye venner, men du skal også være klar på at smutte fra dem igen. Jeg har rejst med folk et par timer, et par dage og sågar et par uger. Det sker ikke så tit, at man finder nogen at rejse med et par uger eller et par måneder. Folk rejser i forskelligt tempo og nogen gange bliver man nødt til at sige farvel før end man regnede med og det er ok.

Det kan være at du rejser langsommere end dine nye venner eller at I vil forskellige steder hen og det er selvfølgelig ærgerligt og selvfølgelig kan man gå lidt på kompromis engang i mellem, men husk også på at du er afsted på DIN tur, så gør hvad du vil og i det tempo som du finder passende. Det ville jo være ærgerligt, hvis du gik glip af alt for meget af det du havde drømt om, bare fordi du ville rejse med andre. Jeg har dog også oplevet at måtte skilles med nogle nye venner, fx da jeg rejste i Sydafrika, for så at mødes igen senere og rejse videre sammen igen 🙂

Læs også: Tips til at få flere venner når du rejser alene

fordele ved ikke at planlægge din rejse

Halong Bay var et must do for mig i Vietnam og fordi jeg ikke rigtig havde planlagt noget, så kunne jeg planlægge min tur efter vejret og må sige, at det er ret fedt i solskin 😉

Lad vær med at planlægge for meget

Jeg er all in for ikke at planlægge for meget. Første gang jeg rejste selv, så havde jeg planlagt de første par uger, men det fortrød jeg hurtigt. Der var jo steder som jeg havde lyst til at blive længere, men det kunne jeg ikke, fordi jeg havde planlagt den næste tur.

Normalt har jeg et par steder i et land, som jeg gerne vil besøge fx Halong Bay og Sapa i Vietnam, men så tager jeg det ellers dag pr dag. Så kan man også planlægge det lidt efter vejret 😉 Måske du hører om et fantastisk sted, som du ikke havde hørt om før, så kunne det da være skønt, hvis du lige kunne smutte derhen og ikke var begrænset af en planlagt tur eller lignende!

Lær at hæve stemmen

Er du ikke allerede god til det, så kan det være en god idé at lære at hæve stemmen. Jeg har aldrig været helt god til at hæve stemmen, men i Singapore fik jeg brug for det. Jeg gik alene på gaden en dag, da en indisk mand fik øje på mig. Han vendte sig om og begyndte at cykle efter mig, mens han bad om en date. Først takkede jeg pænt nej tak, men han forsatte.

Så anden gang hævede jeg stemmen, så de omkringværende kunne høre mig sige: “I am not interested!” og så forsvandt han. Det var egentlig ikke en ubehagelig situation, men det kunne det måske blive, hvis ikke jeg havde hævet stemmen. Og nej, denne slags oplevelser er ikke noget der sker tit. Måske er det sket 2-3 gange i løbet af mine rejser siden 2011. Mange rygsække har også fløjte, som du kan bruge, hvis du kommer ud i en ubehagelig situation.

Læs også: Tips til at blive en mere tryg og sikker kvindelig solorejsende

_MG_8059

Denne overnatning er måske ikke lige dig? Fair nok, så find et andet sted (det var hvad jeg måtte nøjes med i Pakbeng)

Vælg et overnatningssted som passer til dig

En af de største fejl, som solorejsende begår, er at de booker en overnatning, som ikke passer til deres behov. Vil du gerne møde andre rejsende, så kan et hostel være oplagt, men gider du ikke dele værelse så book et singleværelse på et hostel med mange eller et stort fællesområde. Gider du ikke et partyhostel, så undgå de billigste hostels og dem som nævner fester på deres profil.

Vil du mest møde de lokale, så book et Airbnb eller et homestay. Tjek selvfølgelig reviews/anmeldelser 😉 Vælger du den overnatning, som passer bedst til dine behov, så er det også mere sandsynligt, at du møder en “hostelfamilie”, altså en gruppe af mennesker, som du klikker så godt med, at det føles som om I har kendt hinanden i årevis!

Jeg vælger gerne et af de lidt populære hostels og i den dyre ende eller middel af priserne, dog ikke partyhostels. I Asien bruger jeg gerne 35-60 kroner/nat, som har fået en score på +7.5 på booking.com (reklamelink) og i oceanien bruger jeg omkring 100-150 kroner/nat ellers camperer jeg. Så plejer det at passe godt på mine behov. Så snakker jeg med de lokale ansatte og lokale som jeg møder andre steder, fx når jeg taget billeder af dem 😊

Læs også: Mine tips til at finde billige overnatninger på rejsen

Modtag 100 kroner ved at booke din overnatning her (reklamelink, virker en gang pr person, hvis du booker for 200 kr)

slap af når du rejser alene

De lokale kan være meget afslappet 😉

Slap af

Jeg forstår godt, at man ikke gider at være alene, men slap af så skal folk nok komme. Der er alligevel ikke nogen, som får noget ud af at være desperat for at møde andre. I Danmark ville du jo nok heller ikke være sammen med andre, bare fordi du var bange for at være alene. Hvorfor så kæmpe hårdt for at få opbygget et venskab med nogen, som du måske ikke lige klikker med? Det er okay at være alene i perioder.

Slap af i fællesområderne. Se en film, kig på andre spille bordfodbold, spørg om du må joine, spørg en fremmede om de kender noget til området du bor i eller om de ved om der sker noget socialt, så skal du nok få nye venner. Man er sjældent alene når man rejser alene og jo hurtigere du begynder at slappe af i rollen som solorejsende desto hurtigere kan du nyde din rejse 🙂

Læs også: Fordele ved at rejse alene

tag billeder med selvudløser når du rejser alene

Dette billede er taget med selvudløser

Husk at tage billeder af dig selv

Når man rejser alene, så er der ikke altid nogen som kan tage dit billede og det er jo lidt rart at have billeder af sig selv. Jeg glemte det tit i starten, men bliver bedre og bedre til det. Så et det også lettere, at tage et billede lige som man havde tænkt sig, fordi man selv kan agere model ;). Jeg spørger tit andre om de vil tage mit billede (selvfølgelig giver jeg gerne lidt instruktioner først), bruger selvudløser og/eller tager selfies og jeg er så glad for mine billeder af mig selv!

Læs også: Mine tips til at tage bedre rejsebilleder

Start let ud

Det kan være svært nok, at rejse alene første gang man forsøger, særligt hvis det er din første rejse! Så er du lidt nervøs for det i første omgang, hvorfor så ikke starte let ud? Tag til et land, som du kender eller hvor du ved det er let nok at finde andre solorejsende. Der vil helt sikkert være udfordringer og de kan være ekstra svære at overkomme i starten, hvor du først lige er ved at “lære” at rejse alene, så kan det være at det trods alt er lidt sjovere i et land som Thailand eller Vietnam end fx et sted i Afrika, hvor der hverken er mange turister eller hvor lokal befolkningen ikke taler engelsk 😉 Se evt mine favoritlande at rejse alene i her 🙂

2 Comments

  • Virkelig gode tips Tine! Selvom jeg var på egen hånd, da jeg flyttede til USA, Hong Kong og også Amsterdam i de første måneder, så har jeg aldrig rigtigt rejst alene på samme måde som dig. Det er absolut en ting, som jeg vil prøve inden for de næste par år (:

    • Ja, det er helt sikkert noget andet at flytte til udlandet og særligt når man er alene i den første tid. Selvom det ikke helt er det samme som at rejse alene, så kan det også være hårdt på en anden måde 🙂 Jeg kan helt klart anbefale, at alle prøver at rejse alene på et eller andet tidspunkt (og gerne i længere tid). Man lærer jo nemlig ret meget om sig selv. Men du er til gengæld ret heldig, at du har fundet en sød fyr, som er lige så vild med at rejse som dig. Sådan en har jeg endnu ikke fundet 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *