Singapore er ulige alle andre storbyer i Sydøstasien. Der er ikke mange dyttende biler, der er rent og pænt, der er mange regler – nogen mere absurde end andre, og det er mere vestligt end mange andre storbyer i Asien. Det er en by og et land i et. Ja, Singapore er et ret unikt sted og kan klart anbefales som et mindre stop på din rejse! Jeg kommer her med mine bud på oplevelser, spisesteder og insiderviden, som du ikke finder på andre rejseblogs, så du kan få de bedste dage i Singapore!

Få styr på visumreglerne her


Mad


her skal du spise i Singapore

Singapore er en smeltedigel af kulturer og det ses også på maden. Du kan finde alt fra malaysisk til kinesisk vestligt – selvfølgelig alt sammen med et singaporeansk touch, så jeg vil næsten garantere, at du nok skal finde noget, som du kan lide. Her er mine anbefalinger til nogle gode madsteder i Singapore. Velbekomme!

Kampong Glam café

Skulle du ikke have gættet det, så ligger Kampong Glam Café i det populære kvarter Kampong Glam. De serverer autentisk mad fra flere steder i Asien. Der er altid travlt, men personalet er altid søde til at forklare nogle af de mange retter, som for mange nok er ukendte. Du kan også gå op til kassen og pege på de forskellige retter, hvis menukortet virker lidt uoverskueligt. Maden er rigtig god og ikke mindst billig!

Adresse: 17 Bussorah St, Kampong Glam

Tamilnadu Special Kudai Canteen

Vil du have lækker indisk mad? Så er Tamilnadu Specialist Kudai Canteen et rigtig godt bud! De sælger alle mulige indiske retter – både store og små. Jeg blev især glad for deres samosas (2 for 2 dollars) og deres karry. Det er selvfølgelig også til backpackervenlige priser 😉

Adresse: Kerbau Rd 37, Little India (overfor det farverige hus, Tan Teng Niah)

Mufiz cafe

Mufiz cafe laver nogle vildt gode karryretter (hvis du er i tvivl, så er jeg ret vild med karry 😉 ), bryani, frugtjuicer og pandekager, dog ikke den søde slags 😉 De er måske lidt hurtige til at spørge, hvad du vil have, du skal nærmest have besluttet dig i det sekund, du kommer op til kassen, men jeg skal love for, at de får velsmagende mad ud næsten lige så hurtigt!

Adresse: Serangoon road 2 (i centeret The Verge), nær Rochor metro station, Little India

michelinstjernet mad i Singapore på et backpackerbudget

Bonus: Michelinstjernet mad på et backpacker budget!

Singapore har også to michelinstjernede restauranter, som i den grad har backpackervenlige priser! Det var dog ikke mine favoritsteder, men det smagte stadig godt.

Så hvis du vil prøve noget michelinstjernet mad, så besøg “Liao Fan Hong Kong Soya sauce chicken rice and noodle” i Chinatown (Smith Street, bod nummer 02-126) og bestil kylling med ris for 2 dollars (10 kroner). Dette var min favorit af de to michelinstjernede Street food boder.

“Hill Street Tai Hwa Pork Noodle” er også michelinstjernet og koster fra 6 dollars (30 kroner). Det ligger på Crawford Lane 446, nær Lavender station


Kultur


Masjid Sultan (Sultan moskeen) og Kampong Glam

Masjid Sultan (Sultan moskeen) og Kampong Glam

Masjid Sultan er Singapores mest kendte moske og også en af Singapores største med plads til 5000 bedende. Den blev bygget i 1824 til Singapores første sultan, Hussein Shah. De fine guld kupler minder om paladset fra Aladdin, og generelt er den bare et besøg værd. Det er også muligt, at komme ind i moskeen, men husk at dække skuldre og hår 🙂 Åbningstider kan findes her. Kampong Glam er også et hyggeligt kvarter at gå på opdagelse i! Det er fyldt med små farverige huse, pudsige shops og meget mere.

Adresse: 3 Muscat Street

House of Tan Teng Niah og Little India, SIngapore

House of Tan Teng Niah og Little India

Little India er fyldt med farverige hus, og House of Tan Teng Niah er måske Little Indias mest farverige hus. Man kan altså ikke blive andet end glad, når man går rundt i nærheden af House of Tan Teng Niah! Så gør dig den tjeneste at komme forbi en dag. Du kunne jo evt. kombinere dit besøg med noget lækkert mad 😉

Adresse: 37 Kerbau Road
Buddha Tooth Relic Temple and museum, Chinatown, SIngapore

Buddha Tooth Relic Temple and museum

Buddha Tooth Relic Temple er nok det vildeste buddhistiske templer, som jeg nogensinde har set! Jamen, man kan ikke blive andet end at blive lidt overvældet over det kæmpe tempel. Gør dig den tjeneste at besøge det, når du er i China Town. Det er både smukt i løbet af dagen og ikke mindst om aftenen.

Adresse: 288 S Bridge Road


Natur og parker


Gardens by the Bay, Singapore

Gardens by the Bay

Gardens by the bay er Singapores kunstige naturområde, og jeg synes faktisk, at det er en rigtig fin park. De 18 kunstige supertræer er lidt sjove og omdanner faktisk sollys til energi, som bruges i parken. Der findes masser af stier langs floden og et par gangbroer med flotte udsigter. Besøg de to drivhuse og gangbroen mellem supertræerne.

Pris for adgang til de to drivhuse: 28 dollars (cirka 137 kroner), åbent 9-21
Pris for adgang OCBS Skywalk: 8 dollars (cirka 40 kroner), åbent kl 9-21

Læs også om mine oplevelser i de to drivhuse

Botanisk have i Singapore

Botanisk have

Botanisk have i Singapore er 156 år gammel og på UNESCO verdensarvsliste. Den er kæmpestor, og du kan med garanti komme lidt væk fra alt larmen og stresset i Singapore og nyde en lille picnic ved en af de mange søer samt se de mange smukke orkidéer i orkidéparken. Desværre var store dele af parken under ombygning, da jeg var der (december 2016), så store dele af parken var lukket af, og der var lidt mere larm end sædvanligt 😉

Se et kort over botanisk have her. Adgang til orkidéparken 5 dollars (cirka 25 kroner for en voksen).

Andre naturområder

Har du mere tid og vil gerne se mere natur? Så overvej Bukit Timah Nature Reserve, MacRitchie Reservoir, Southern Ridges walk  eller Pulau Ubin. Det var steder, som jeg ikke selv nåede. Jeg prøvede dog at finde MacRitchie Reservoir, som ligger i nærheden af botanisk have, men efter at være blevet sendt ud på noget som lignende en motorvej af min GPS opgav jeg. Men ville specielt gerne have set Bukit Timah efter jeg har set billeder derfra!


Udsigtspunkter


det bedste udsigtspunkt i Singapore
ION SKY, Singapore

ION SKY

ION SKY har Singapores bedste udsigtspunkt, hvis du spørger mig! Her har du næsten 360° udsigt ud over Singapore. Du kan se de fleste bydele og helt over til Marina Bay Sands! Jeg var den eneste turist deroppe. Mange sad og spiste mad, drak sodavand og blot nød den vilde udsigt.

Så skynd dig til denne lokale hemmelighed inden alt for mange andre finder ud af det 😉 og det bedste af det hele? Det er gratis! Køen kan dog være lidt lang, men det går hurtigt. Du burde ikke misse ION SKY!

Adresse: 2 Orchard turn

Tip: Kombinér eventuelt dit besøg i ION SKY med at se nogle af de vilde shoppingcentre langs det livlige Orchard Road

Ce Lá Vie rooftop bar

Ce Lá Vie

Ce Lá Vie er skybaren på toppen af Marina Bay Sands og udsigten er altså også virkelig god herfra, også selvom det ikke var min favoritudsigt 🙂 De ser selvfølgelig gerne, at du køber en drink når du besøger baren, men jeg følte ikke, at det var forventet. Lad vær med at betale for at komme ud i skyparken, det er ikke de 23 dollars mere værd.


Andre oplevelser


Marina Bay Sands’ butikker

Du kan få tiden til at gå med at købe en taske til 10.000 kr eller en tekande til 20.000 kr, og nu hvor du er i gang, så kan du vel også lige så godt købe et pengeskab til dine mange millioner. Er du, lige som jeg, ikke rig, så kan du vel altid vindueshoppe, kigge på folk med alt for mange penge, se på asiatere som forsøger at gå på skøjter (ja gå!) eller blot grine af det vilde shoppingcenter som har det hele – inklusiv en venedig efterligning selvfølgelig…

Haji Lane, Singapore

Haji Lane

Er du til cool street art, små unikke butikker og hippe kaffebarer? Så er Haji Lane (i Kampong Glam) lige noget for dig! Det er nok min yndlingsgade i Singapore. Jeg synes simpelthen at det var så hyggeligt, at se på graffiti og gå i de små butikker og finde seje, sjove og skøre ting. Her kan du finde håndlavet tasker, legetøj som det var i gamle dage og meget mere. Den gade må du altså bare ikke misse! Men pas på, det kunne godt blive et dyrt besøg 😉

Lysshow ved Marina Bay Sands

Lysshow ved Marina Bay Sands

Hver aften er der lysshow ved Marina Bay Sands og de omkringliggende bygninger. Op til 250.000 LED pærer bruges i showet, så det er rimelig spektakulært og så er det gratis – what not to like? Jeg så det fra Merlion siden og det var rigtig flot! Men det skulle også være rimelig fedt at stå ovre på Marina Bay Sands siden 🙂 Du kan se showet kl. 20 og kl 21.30 hver dag (og kl 23.00 hver fredag og lørdag) og kom gerne lidt før, hvis du vil have en rigtig god plads.

Drik en Singapore Sling på Raffles hotel

Ja, det er virkelig turistet og heller ikke helt billigt, men det er altså en oplevelse at få en Singapore Sling på Raffles. Du kan selvfølgelig også springe drinken over og blot besøge det fine gamle hotel, hvis du ikke er til alkohol eller blot er på et backpacker budget. Det gjorde jeg selv, men synes alligevel at det var hyggeligt, at gå rundt og se det fine, gamle hotel 😊 Men skal du have en Singapore Sling, så er det næsten the place to go, da Singapore Sling blev opfundet på Raffles hotel

Pris for drink: 30 dollars (cirka 150 kroner)

Singapore Zoo og Sentosa Island

Jeg var ikke selv i Singapore Zoo eller på Sentosa Island. Jeg har set de fleste dyr, som man kan se i Singapore zoo, i naturen. Derudover besluttede jeg mig for at droppe forlystelsesparkerne og stranden på Sentosa Island og valgte i stedet at fokusere på nogle af de mere unikke ting, som Singapore kan tilbyde. Men har dog hørt godt om begge dele og Singapore Zoo er til og med en af de bedste zoologiske haver i verden.

Se mere information på Singapore zoo og Sentosa Island

Tip: Har du “kun” tre dage i Singapore og er du lidt usikker på hvad du kan nå? Så har Bettina fra den danske rejseblog danishadventurer.dk lavet en god og overskuelig guide til tre dage i Singapore


Bo


her skal du bo i Singapore

Billedet er venligst udlånt af Bunc hostel

Modtag 100 kroner ved at booke din overnatning her (reklamelink, virker en gang pr person, hvis du booker for 200 kr)

Jeg boede på Bunc hostel (reklamelink) og hands down, så er det et af de bedste hostels jeg nogensinde har boet på. Badeværelset var stort, nyt, rent og med hårtørre. Der var inkluderet en morgenmad (toast, corn flakes og lignende samt kaffe). Der var en hyggelig terrasse, tv stue (som dog var optaget til private arrangementer det meste af weekenden) samt køkken.

Det var muligt at få kogende eller iskold vand fra automater hele dagen. Det er beliggende i Little India, tæt på Rochor metrostation, og i gåafstand til Kampong Glam. Så der er rigelig muligheder for at købe lækkert street food. Det var et stille hostel og med god wifi. Jeg kan ikke andet end at anbefale Bunc hostel.

Tip: Spørg efter en underkøje tættest eller længest fra døren, så får du den bredeste seng 😉 Eller sådan var det i hvert fald på mit mixed dorm…

Er du mere til hoteller, så var min veninde ret begejstret for ZEN rooms Mackenzie (reklamelink).


Sådan kommer du til/fra lufthavnen


Tog:

Dette er nok den letteste og billigste måde at komme til/fra byen på. Du tager simpelthen metroen til Tanah Merah station og skifter derefter til den metro som går nærmest din destination (for Little India og Burgis er det den grønne linje) – Pris omkring 2-2,5 dollars alt efter destinationen

Bus:

Tag 36 eller 36A, men hav lige penge eller et EZ-kort til at betale for turen, det koster 2,5 dollars. Bussen stopper nær Orchard Road, Marine Parade road, Raffles Boulevard, se mere her. Af de to muligheder er toget nok lidt lettere

Taxa:

Koster mellem 20-40 dollars + et gebyr på 3 dollars for at køre til/fra lufthavnen. Det er selvfølgelig let fordi man bliver kørt lige til døren og det tager cirka 45-90 minutter alt efter destination og trafik.

Læs også mine guide til Ho Chi Minh City og Hanoi

Mere fra sprudlened Singapore og Asien 

6 Comments

  • Det var også et af de insidertips, som jeg havde fået fra mit hostel 😉 Jeg tror vist at det åbnede for 1,5-2 år siden eller lignende, så var du i Singapore før det, så er det nok derfor 😀 Jeg vil klart anbefale det til dit næste besøg!

 • Hej Tine

  Sikken en dejlig overskuelig lige til at gå til rejseguide over Singapore. Singapore er bestemt en by man ikke må gå glib af og jeg har stadigvæk flere steder, som vi slet ikke nåede på vores 3 dage i storbyen og hovedstaden.

  Tusind tak for at henvise til min “guide til tre dage i Singapore” – det er jeg meget stolt over 🙂

  Jeg skal helt sikkert også besøge Ion Sky og gense Kampong Glam og Little India.

  De bedste hilsner

  Bettina

  • Hej Bettina
   Tusind tak for de søde ord 🙂 Singapore er bestemt en by med masser at byde på! Jeg er rigtig glad for at jeg endelig fik oplevet byen 🙂 Jeg har også stadig en masse steder, som jeg ikke nåede på mine fem dage i byen.

   Jamen, det var så lidt. Jeg brugte den faktisk ret meget som inspiration, men også til at finde busser m.m. da jeg var i Singapore, så tak for hjælpen 😉

   ION sky er også fed! Kampong Glam og Little India var også mine favoritområder i byen! Var du forbi Haji street?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *