Der findes så mange pakkelister og så meget rejseudstyr, at det kan være svært at vide hvad man skal bruge. Jeg har backpacket siden 2011, så jeg har efterhånden styr på hvad jeg skal bruge og ikke mindst hvad jeg ikke skal bruge når jeg pakker. På det grundlag har jeg lavet den ultimative backpacker pakkeliste til dig, så du ikke slæber alt for meget med! Husk, du kan jo altid købe ting undervejs, hvis du får behov! Listen tager generelt udgangspunkt i en lidt varmere rejse, hvor det kan blive køligt om aftenen. Men skal du til en kold destination, så kan du med fordel skifte shorts og badetøj ud med varmere tøj 😉

Husk, at gemme plads til souvenirs. Selv pakker jeg cirka 1/3-1/2 når jeg skal rejse til varme destinationer og omkring 1/2-3/4 til kolde destinationer, hvor jeg skal have mere varmt tøj med. Jeg har også ofte gammelt tøj med, som jeg ikke nødvendigvis vil have med hjem igen, så kan jeg efterlade det, når jeg køber nyt, men så gør det heller ikke så meget, hvis det går i stykker eller lignende 🙂 Se evt flere pakketips her

Jeg prøver derudover at begrænse min vægt til cirka 10-12 kg. Det er faktisk ret meget og den bliver hurtigt tung, hvis man starter med 17 kg eller mere og skal købe souvenirs! Husk også at man kan købe toiletsager m.m. i udlandet, så du behøver ikke tage et halvt års forbrug med fra starten af. Pak generelt til 7-10 dage og suppler med nødvendige ting undervejs 🙂


Rejseudstyr


Disse links er reklamelinks, det betyder at jeg tjener lidt, hvis du bruger dem, men det koster ikke dig ekstra 🙂 

osprey sirrus 50

Osprey Sirrus 50

Oppustelig nakkepude

Combipack (regnslag og flightbag)

den bedste dagsrygsæk

Haglöfs Tight Pro XL

buff - det bedste backpackerudstyr

Buff halsrør

black diamond pandelampe

Black Diamond Cosmo pandelampe

dry bag

10 L drybag

pakkeliste til rejsen

Deuter Toilettaske

Cocoon lagenpose (bomuld)

den bedste regnjakke til rejsen

North Face Revolve Womens Jacket

det bedste udstyr til backpackeren

To rejsehåndklæder (XL)

Universal rejseadapter

TSA godkendt hængelås med kode

 


Tøj, sko og andet


Tøj og sko er meget individuelt, men hav noget tøj med som du ville bruge i hverdagen og har det godt i! Med sko kan jeg klart anbefale, at du vælger noget, som du kan gå langt i samt klipklappere til at bruge i brusebadene på hostels 

Toppe/t-shirts (3-5)

Langærmet t-shirt

Hættetrøje

Lange bukser (zip-off)

Kjole

Shorts (2)

Sarong (bruges også som halstørklæde)

Sokker (3) + Flysokker

Solbriller

Bh'er (3)

Undertøj (10)

Bikini

Toiletsager

Snorkeludstyr

Vandresko

Sandaler

Klip klappere

 


Kameraudstyr


Her kan du hurtigt spare mange kilo, hvis du ikke har et spejlreflekskamera med i tasken og tablet har jeg kun med, fordi jeg skal holde denne side kørende under mine rejser 😉

Canon 600D

Gorillapod

Canon 18-135 mm

Lowepro Adventure 170

den bedste kameralinse til rejsen

Canon 50 mm

den bedste tablet til rejsen

Samsung Tab A

Xiaomi Yi Action Camera


Flere tips:


10 gode råd til at pakke din rygsæk

Hvad du skal overveje når du vælger en rygsæk

Hvilket rejsekamera skal du vælge?


Har du brug for flere råd eller afklaring, så tøv ikke med at lægge en kommentar eller skriv på aworldofbackpacking@gmail.com, så skal jeg prøve at rådgive bedst muligt 😉 

6 Comments

  • Skal man have gummistøvler med, hvis man rejser i Sydøstasien i regntiden? Sådan nogle gummistøvler fylder jo ret meget, så jeg håber de kan undværes

    • Det synes jeg ikke, at du behøver. Jeg har i hvert fald aldrig haft det med. Det er jo varmt selvom det regner (med mindre at du er i bjergene). Jeg har altid et par gode sandaler og et par trekkingsko med. Mine trekkingsko er Gore-Tex og holder derfor fødderne tørre, men jeg bruger lige så ofte mine sandaler når det regner, da de jo tørrer hurtigt i varmen, hvis de er blevet våde 😊 Så jeg synes godt, at gummistøvlerne kan undværes! Jeg håber at svaret kan bruges og tøv endelig ikke med at stille flere! 🙂

    • Det var da så lidt 😊 Jeg håber at de kunne bruges 👍 Husk, jo mindre I har pakket desto mere er der plads til af nyt tøj og souvenirs 😉 og skulle I mangle noget, så kan I jo altid købe det!

  • Ved du om drybags kan bruges, når man er ude at svømme også? Eller kan de ikke holde indholdet tørt der?

    • Det kan de sagtens! Hvis altså bare du får lukket dem ordentligt 😉 Du skal rulle toppen rundt et par gange før du klipser spænderne sammen, så holder de dine ting tørre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *