Jeg elsker Cambodja. Jeg har været i landet to gange og det stjal mit hjerte fra første dag! Det er virkelig et land, som jeg kan anbefale, at du besøger. Landet er spækket med masser af skønne naturområder, spændende og forfærdelig historie samt en masse smukke templer og søde lokale. Her er mit forslag til hvordan du kan bruge to uger til en måned i landet!

Få styr på visumreglerne her

brug nogle dage i Siem Reap


Dag 1-3 Siem Reap


Du ankommer sikkert til Siem Reap med bus eller tog fra Thailand (forvent at turen fra Bangkok til Siem Reap vil tage cirka en dags tid), hvis du er på gennemrejse i Sydøstasien. Fra Siem Reap kan du udforske Angkor Wat templerne – for mig var en dag nok, men overvej at bruge tre dage på det, hvis du virkelig elsker templer. Brug ellers dagene på at udforske markederne i byen, besøge de omkringliggende landsbyer og ellers bare slappe af.

Overnat på Boutique Dormitory Kochi-ke (hostel) eller 288 Boutique Hotel (begge er reklamelinks)

Tip: Har du tid, så er toget fra Bangkok og til den cambodjanske grænse den smukkeste vej til landet. Læs om mine oplevelser og tips til turen i dette indlæg

Modtag 100 kroner ved at booke din overnatning her (reklamelink, virker en gang pr person, hvis du booker for 200 kr)

Battambang i Cambodja


Dag 4-7 Battambang


På fjerde dag tager du afsted mod Battambang (udtales Battambong). Jeg anbefaler at du tager båden over Tonle Sap til Battambang, det er klart den smukkeste vej. Forvent dog, at det kommer til at tage hele dagen – særligt, hvis du rejser udenfor regnsæsonen. Pris: 20-22 dollars.

Dagen efter du ankommer til Battambang anbefaler jeg, at du lejer en tuk tuk med chauffør og oplever the Bamboo train samt bat caves og landsiden. På den sidste dag anbefaler jeg, at du lejer en cykel og udforsker byen, særligt livet omkring floden er rigtig hyggeligt. Gå heller ikke glip af udsigten fra Sky Bar på King Fy hotel, priserne ligger i den dyre ende for byen, men klart de ekstra kroner værd! 🙂 Om aftenen på dag seks tager du bussen videre til Phnom Penh (lad vær med at betale ekstra for en hotel bus, det er ikke pengene værd). Du kan også se det verdensberømte cirkus og få massage af blinde.

Overnat på Ganesha Guesthouse eller Royal Hotel (begge er reklamelinks)

Læs også Templer, grotter og flagermus i Battambang

hvad skal man se i Cambodja?


Dag 8-9: Phnom Penh


Phnom Penh er Cambodjas hovedstad og en by, som jeg ikke har et særlig godt forhold til, grundet mine oplevelser første gang jeg var i byen. Men man kan næsten ikke rejse rundt i Cambodja uden at besøge Phnom Penh. Du ville i mange tilfælde alligevel skulle skifte bus der, så hvorfor ikke opleve byen nu hvor du er der?

Brug tiden i Phnom Penh på at besøge Killing Fields og S21. Det er uden tvivl et forfærdeligt besøg, men de to steder giver et fantastisk indblik i en grusom tid i Cambodjas historie, som stadig kan mærkes når man rejser rundt i landet. Efter et besøg på de to forfærdelige steder, så kan jeg virkelig anbefale, at du tager til kongepaladset eller til et sjovt sted, så du ikke bliver helt deprimeret 😉 Shop på det centrale marked og gå en tur langs vandet. På dag 10 tager du videre til Kampot/Kep.

Overnat på: Lovely Jubbly Villa (reklamelink)

must sees i Cambodja


Dag 10-13: Kep og Kampot


Stort set alle som tager til Kampot forelsker sig i stedet! Kampot er en lille romantisk by og som så mange andre steder i Cambodja er byen utrolig afslappet. Brug dine dage på at komme helt ned i gear og nyd de naturskønne omgivelser. Sejl op af floden, cykel i landskabet, lig i en hængekøje, besøg det lokale marked og nyd livet. Kep er en lille by ved vandet kendt for deres mange seafood og i særlig grad deres krabber!

Sihanoukville og Koh Rong-øerne


Dag 14-18: Sihanoukville og Koh Rong-øerne


Tidligt om morgenen tager du til Shianoukville og Koh Rong-øerne. Koh Rong-øerne er Cambodjas paradisøer! Forstil dig kridhvide strande, sand der føles som kartoffelmel, turkis vand og fantastiske solnedgange. Det er Koh Rong øerne!

Koh Rong er kendt som party- og backpackerøen, men bare rolig, det er muligt at komme væk fra festen! Øen har rigtig meget at byde på: Trekking i junglen, de smukke strande, dykning, snorkeling – du ved alt hvad der høre med til ølivet 😉 Koh Rong Samloem er den mere stille ø af de to og lidt mere honeymoon-agtigt, men du kan altså godt bo her selvom du er solorejsende. Samloem er også lidt dyrere end den anden ø, på Samloem giver du fra cirka 5 dollars for et måltid, hvorimod at den let kan findes til 1 dollar på den anden ø.

Bliver du på fastlandet eller vil du kombinere din tur til øerne med nogle dage i Sihanoukville, så vil jeg anbefale, at du søger mod Otres Beach i stedet for hovedbyen. Der er stranden væsentligt bedre og turisterne er færre 😉

Læs også: Over “bjerget”, gennem junglen på trekket til Long Beach, Koh Rong
Læs også: Når paradiset gør rejselivet surt….

kratie og Banlung i Cambodja


Dag 19-20: Kratie


På dag 19 tager du en bus fra Sihanoukville til Phnom Penh og derfra tager du en natbus videre til Kratie. Kratie er kendt for en ting: Irrawaddy delfinen. Irrawaddy er en lyserød delfin, som lever i Irrawaddy-floden og som er stærk truet. Sejl ud på floden og prøv at spotte den fine delfin i solnedgangen! Brug lidt tid på at besøge byens hyggelige marked og slap af med en god bog.


Dag 21-24: Banlung


Ban Lung er ikke kendt blandt mange danskere, men det er virkelig en perle! Her finder du rig muligheder for at trekke, se smukke vandfald, bade i en vulkansk sø, besøge en gummiplantage, river rafte og meget mere. Det er virkelig et naturskønt område, som fortjener din opmærksomhed, hvis du har tid. Skal du videre til Laos er det også et oplagt stop på vejen! (Skal du derimod til Vietnam kunne du til fordel tage til Banlung og Kratie først og dernæst til Kep/Kampot/Sihanoukville, hvorfra det er muligt at tage til Vietnam)

rejs rundt i Cambodja


Har du længere tid end 24 dage?

Så vil jeg anbefale, at du bruger lidt ekstra tid i de forskellige steder nævnt herover ellers kunne du overveje at inkludere Koh Tonsay (Rabbit Island), Koh Ta Kiev eller Mondulkiri (den cambodjanske jungle) på din rejse gennem dejlige Cambodja.

Har du “kun” 14 dage?

Så anbefaler jeg at du fravælger Battambang, Kratie samt Ban Lung og/eller bruger mindre tid i Sihanoukville samt Kampot/Kep. Gider du ikke til S21 og Killing Fields, så er der heller ikke meget grund til at besøge Phnom Penh og det kunne derfor også fravælges.

En detaljeret guide over bustider og priser i Cambodja kan findes på siden movetocambodia.com


Læs også mit rejsebudget for Cambodja

samt mine ruteforslag til Thailand, Vietnam og Laos


Dette indlæg indeholder reklame-/affiliate links. Det betyder, at jeg tjener lidt, hvis du booker overnatninger gennem mine links. Det koster ikke dig ekstra, men jeg håber, at du vil støtte bloggen ved at bruge mine links. Alle steder, er steder som jeg selv har prøvet at bo på (hostels/guesthouse) eller har fået anbefalet (hotellerne) af venner og familie.

Mere information om Cambodja

10 Comments

 • Ja, nu er det jo ikke fordi, jeg lige fik mindre lyst til at besøge Cambodja……
  De der kartoffelmelsstrande, vil jeg gerne besøge – og Ankor Wat – og……….. 🙂

 • Hvor er det første billede taget? Det ser helt fantastisk ud!

  Vi skal til Cambodia i næste måned for at få et nyt visum til Thailand, så jeg sidder og prøver at planlægge og få alting til at gå op. Fordi de har hævet prisen så tosset på Ankor Wat, leder vi efter andre fantastiske oplevelser, der ikke snupper op til flere dagsbudgetter per mand 🙂 Vi starter i Phnom Penh, fordi det er det eneste sted, vi kan få vores visum, og så regner vi med at tage mod Siem Reap 🙂

  • Det er taget lidt udenfor Battambang, på toppen af bjerget ved bat caves 🙂 En superhyggelig by! Ja, hvad sker der lige for de stigninger? Jeg tror, at det kostede 20 dollars første gang jeg var der…Men jeg ville nok alligevel synes, at det var pengene værd 😉

   Jeg er ikke super begejstret for Phnom Penh, som i overhovedet ikke, men jeg havde også nogle uheldige oplevelser første gang jeg var der…ved ikke om det har ændret sig, men kan anbefale, at I finder et hotel med pool, så kan I i det mindste ligge der, hvis I ikke bryder jer om byen 😉

 • Skønne beskrivelser og billeder! Sidst fik vi ikke oplevet strandende, så vi håber at komme tilbage og se Sihanoukville og Koh Rong-øerne. Oplevede du, at det var dyrere at bo og spise der? Og er der nok spisesteder og aktiviteter, til at man kan blive der en uges tid? 😀

  • Mange tak 🙂 Man kan sagtens finde billige steder at bo, vi betalte vist 6-8 dollars pr nat for tre personer, så det synes jeg stadig er billigt. Vi fandt retter for 1-2 dollars, frisk frugt er billigt, men forvent nok nærmere 5 dollars og op efter hvis I vil have grillmad. Samloem skulle dog være dyrere 🙂 Jeg var kun på Koh Rong og der brugte jeg fire dage og jeg kunne nok godt bruge længere, da jeg virkelig trængte til at slappe af 😉 Hvis I tager til Koh Rong og Samloem, så tror jeg godt, at I kan bruge en uge, men ellers er der også andre øer i nærheden 😉 Shihanoukville vil jeg ikke rigtig anbefale, jeg syntes ikke at byen var charmerende, men jeg var ved Otres Beach i 2011 og var vild med den primitive vibe 🙂

    • Det var så lidt! Ja, det var billigt. Jeg kunne godt bruge en endnu en tur med en lækker strand og billig frugt i Cambodja 😛 Jeg ved ikke om det har ændret sig meget siden 2011, men jeg håber det ikke…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *