At søge visum til Kina er nok en af de mest omstændelige visumprocesser, som jeg har været i gennem, men når man først har styr på papirarbejdet, så er det faktisk ikke så slemt. Læs med, når jeg guider dig gennem alt, hvad du skal vide om at søge visum til Kina, baseret på egne erfaringer.

Har du forresten 72 timer eller mindre i Kina (i sådan et tilfælde skal du have et fly ind og ud af landet) eller skal du “kun” til Hong Kong og/eller Macau, så behøver du ikke et visum på forhånd.

Hvad skal du bruge til at søge visum til Kina?

For at søge visum til Kina, så er der en del dokumenter, som du skal have styr på og have med på visumkontoret. Et visum til Kina kan kun søges i Danmark med mindre at du bor i udlandet og kan bevise, at du gør det, fx ved at få en officiel deklaration på at du studere i det pågældende land eller er ansat i en virksomhed.

ansøgningsform til et kinesisk visum

Dit pas

Surprise, surprise! Selvfølgelig skal du bruge et pas, når du søger visum. Desuden skal dit pas være gyldigt i minimum 6 måneder efter den forventet afslutning af rejsen

En kopi af informationssiden i dit pas

Af en eller anden grund, så skal du også have en kopi af informationssiden i dit pas. Jeg tror muligvis, at visumkontoret gemmer den, men hvad de bruger den til aner jeg ikke…

En udfyldt visumform samt et pasbillede

Du skal udfylde en visumform online eller i hånden (du kan finde formen her), printe den ud og medbringe den til visumkontoret samt et pasbillede. Officielt skal pasbilledet være 4,8×3,3 cm, men visumkontoret godtager også almindelig danske pasfotos på nuværende tidspunkt (2018).

rejse i Kina

En invitation fra en enhed/person i Kina eller hotel/hostel bookinger for HELE rejsen

Dette er den lidt mere besværlige del af at få et visum til Kina. Enten skal du have en invitation fra en persone eller en enhed eller hotel/hostel bookinger for hele rejsen. På visumformen skal man udfylde ruten for ens rejse med adressen på alle overnatningssteder og så skal man samtidig have alle bookinger printet ud, så de kan afleveres på kontoret. Ruten kan sagtens ændres (det gjorde jeg selv flere gange), men vent lige til at du har fået dit visum 😉

Læs også mine tips til at finde billige overnatninger

En flybillet ud af landet igen

Kineserne vil helst ikke have, at du bliver i landet, derfor skal du også bevise, at du forlader landet igen (og de tjekker på visumkontoret). Det er ligemeget om din flybillet går hjem til Danmark igen efter din rejse eller om den går videre til et andet land (Hong Kong og Macau gælder ikke). Du skal bare bevise, at du er ude af landet igen indenfor den tid du har angivet på din ansøgning.

Læs også mine tips til at finde de billigste flybilletter

find de billigste flybilletter

Sådan søger du visum

Det er egentlig ikke så svært så snart, at du har styr på dine dokumenter. Du møder simpelthen op på visumkontoret. Jeg kan anbefale, at du bestiller en tid i forvejen (det kan du gøre her). Jeg havde bestilt en tid til kl 9 og kom op til skranken før resten personerne på kontoret, fordi de ikke havde bestilt en tid.

På 20 minutter svarede jeg på klassiske spørgsmål som: “Hvad skal du i Kina?”. Jeg fik udleveret et stykke papir, hvor jeg skulle skrive under på, at de gerne måtte hente oplysninger om mig og alt hvad jeg skrev var sandt. Ligeledes skulle jeg på et stykke papir skrive hvilke lande, jeg havde befundet mig i, i mere end 30 dage siden 2015.

Så tjekkede ekspedienten alle mine papir i gennem for informationer og for at tjekke om alt var i orden. Så fik jeg udleveret en slags kvittering, som jeg skulle bruge til at få udleveret mit pas igen.

visum til Kina

Hvad koster et visum til Kina og hvor lang tid skal man vente på det?

Et almindeligt visum koster 962,5 kr (for visum og ekspeditionsgebyr) og tager normalt 4 arbejdsdage fra du afleverer det til du henter det. Man kan betale med dankort, visa og mastercard.

Du kan betale for at få det lavet hurtigere. Det koster 252-525 kr ekstra oveni dit visum, alt efter hvor hurtigt det skal laves. Skal dit pas sendes, så koster det derudover 275 kroner som minimum + porto. Skal du have det sendt, så forvent at det godt kan tage 10 arbejdsdage eller mere at nå frem.

Du betaler for dit visum, når du henter dit pas igen og du kan sagtens få en anden til at hente dit pas, så skal de bare have din kvittering, gerne et ID på dig og så skal de naturligvis betale for visummet. Du kan også få en til at aflevere dit pas, så skal du selv have udfyldt og underskrevet alle dokumenter først. Dit visum giver dig tilladelse til at rejse ind i Kina indenfor tre måneder og så kan du opholde dig i landet i op til 30-35 dage efter at have rejst dertil. Husk, at tjekke om alt er korrekt på dit visum, inden du forlader kontoret! På kontoret anbefaler de, at du søger cirka en måned før afrejse mod Kina.

Priserne kan hele tiden ændres, så tjek gerne de seneste priser her. Så husk på, at de er søde på kontoret og meget gerne vil hjælpe! Jeg kom endda til at grine sammen med hende, som hjalp mig! 🙂

Yderligere information

Åbent

Alle hverdage kl 9-15 for ansøgninger og for afhentning af pas på hverdage kl 9-16.

Vær dog opmærksom på at de har lukket på kinesiske helligdage, som falder på hverdage. Tjek deres kalender her

Adresse

Lyngbyvej 28, st. tv., 2100 København Ø

OBS

Visumregler kan ændres i løbet af meget kort tid! Jeg forsøger at holde guiden opdateret, men anbefaler, at du også tjekker om reglerne stadig er gældende på visumkontorets hjemmeside

2 Comments

 • Godt nok også det mest besværlige jeg har prøvet.
  Vi indleverede vores visumansøgninger i går og skal hente på mandag. Ret stressende at skulle have ruten fastlagt på forhånd. Vi planlægger som regel fra dag til dag, når vi rejser. Er glad for, at det ikke var en last minute flybillet (som jeg ofte køber).

  Ses i Beijing 😄
  Kh Trine / Miss-World.dk

  • Jeg er også vant til at planlægge lidt fra dag til dag og vil da gerne med nattog mellem flere af destinationerne og var ikke sikker på om det var godt nok for en overnatning 🤔 Så jeg kommer helt sikkert til at ændre lidt på ruten ift hvad jeg har skrevet i min ansøgning. Men seriøst hvem ved lige hvad de skal hver dag i en måned? 😲

   Godt at høre, at I også fandt ud af det 😊

   Ja, vi gør og jeg glæder mig! 😀 Er spændt på at høre jeres rute

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *